اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 12 تیر 1401

نخستین جشنواره ملی اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد

رییس دانشگاه در نخستین جشواره ملی اهدای عضو گفت: با پیوند عضو دریچه نوینی در مقابل بیمار گشوده می شود و علاوه بر حیات دوباره کیفیت زندگی وی نیز ارتقا می یابد.

1

 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در نخستین جشنواره ملی اهدای عضو که امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه با اشاره به پیشرفتهای نوین در حوزه پیوند اعضا در کشور گفت: با حضور اساتید مبرز و حاذق ایرانی امروز جایگاه بسیار مطلوبی در عرصه پیوند عضو در منطقه داریم و کارنامه درخشانی در  پیوند اعضا به ویژه در سالهای اخیر داشته ایم.

دکتر زالی دانش، ابتکار، مهارت بالا، شجاعت و توانایی چیره دستانه پزشکان ایرانی را سرمایه عظیمی برشمرد که امروز در اختیار مردم قرار گرفته است.

رییس دانشگاه پیوند عضو را باعث نجات جان افراد برشمرد و گفت: با پیوند اعضا دریچه نوینی در مقابل بیمار گشوده می شود و علاوه بر حیات دوباره  کیفیت زندگی وی نیز ارتقا می یابد به نحوی که می تواند در عرصه های مختلف اجتماعی فردی فرهنگی و علمی به خوبی نقش آفرینی کند.

وی مهرورزی، محبت، ایثار، نوع دوستی ، توجه به همنوعان را جزو خصایل و فرهنگ ایرانیان برشمرد و خاطرنشان کرد:  آمار پیوند اعضا در کشور متناسب با این فرهنگ ایرانی نیست و نیاز به کارهای فرهنگی در این خصوص است.

دکتر زالی افزود: با اهدای عضو از یک بیمار مرگ مغزی می توان زندگی بسیاری از افراد را نجات داد. گاهی یک پیوند باعث نجات جان ۱۷ نفر می شود و باعث تغییر زندگی و یا کیفیت زندگی آنها می شود که برای  این اقدام خیرخواهانه و ایثارگرانه خانواده اهداکنندگان احترام ویژه قائل هستیم.

به گفته دکتر زالی امروزه ایران در عرصه پیوند کلیه، پیوند مغز استخوان و پیوند لاپاروسکوپیک کلیه در جایگاه بسیار ممتاز جهانی قرار دارد  و این دستاوردها بسیار چشمگیر هستند.

وی با اشاره به تاثیر شیوع ویروس کرونا بر پیوند اعضا در جهان گفت: پاندمی کرونا  حدود ۷۵-۵۰ درصد پیوند عضو را در جهان دستخوش تغییر کرد که در ایران این تاثیرگذاری حدود ۵۳ درصد بوده است. در این دوران پیوند عضو را متوقف نکردیم اما با ملاحظات بیشتری انجام دادیم.

دکتر زالی تاکید کرد: پدیده مرگ مغزی غیرقابل برگشت است و با کما یا کمای عمیق کاملا متفاوت است. از نظر علمی وقتی به صورت متقن و با استدلال مرگ مغزی بیماری محرز شد دیگر برگشتی برای بیمار وجود ندارد.

 

به گفته وی فرایند اثبات مرگ مغزی بسیار پیچیده است و چندین بار ازمایشات و تستهای مختلفی آزمایشگاهی، بالینی و پاراکلینیکی تکرار می شود.

وی تاکید کرد: وقتی پس از انجام این تستها و آزمایشات پزشک معالج یا کوردیناتور ، مرگ مغزی بیمار را اعلام می کنند خانواده ها باید اعتماد کنند و موضوع را بپذیرند. زیرا اهدای عضو دارای یک زمان طلایی است و درصورتی که بگذرد اعضا طراوت خود را برای پیوند از دست می دهند.

وی ضمن تقدیر از ایثار خانواده اهدا کنندگان عضو خاطرنشان کرد: تصمیم بسیار سختی را در شرایطی ناگوار می گیرید . شما عزیزان  کار بزرگی انجام دادید و ایثار شما قابل توصیف نیست و ثواب مستمری برای شما در پیشگاه خداوند وجود دارد.

دکتر زالی با اشاره به سختی کار کوردیناتورها به نقش برجسته آنها اشاره کرد و حمایت همه جانبه از آنها را لازم برشمرد و تاکید کرد: بدون شک مرکز ثقل تحقق پیوند؛ کوردیناتور است و اگر فعالیت و اقدامات وی نباشد پیوند عضو محقق نمی شود.

رییس دانشگاه در ادامه از رسانه ها خواست تا  با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی لازم در راستای ترویج فرهنگ اهدای عضو در جامعه گام بردارند.

وی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را پیشتاز در پیوند عضو برشمرد و با اشاره به اولین پیوندهای انجام شده در این دانشگاه اظهار کرد که با حمایت علمی و گسترش مراکز پیوند اعضا  در راستای غنی تر شدن و توسعه این حوزه گام برمی دارد و به  برنامه ریزی دانشگاه در این حوزه اشاره کرد.

 

دکتر ناصر سیم فروش مشاور عالی وزیر بهداشت نیز در این مراسم  ضمن بیان سخنانی به تبیین پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه پیوند در کشور اشاره کرد و تاریخچه و روند پیشرفت آن را از قبل از انقلاب تاکنون بیان کرد.

وی ضمن تقدیر از خانواده های اهداکنندگان عضو بیماران مرگ مغزی از اهدا کنندگان زنده کلیه نیز تقدیر کرد و گفت: فردی که کلیه خود را اهدا می کند در واقع یک قهرمان است زیرا جان یک انسان را نجات می دهد و شایسته قدرشناسی است.

وی بیمارستان لبافی نژاد را قطب ارولوژی پیوند برشمرد و به انجام بیش از ۵۰۰۰ پیوند کلیه در این مرکز اشاره کرد و یادآور شد که همزمان با شروع پیوند در این بیمارستان آموزش نیروی انسانی متخصص در این مرکز نیز آغاز شد که امروز در اقصی نقاط کشور مشغول فعالیت هستند و خواستار حمایت از آنان شد.

دکتر سیم فروش در ادامه سخنان خود انجام اولین پیوند کلیه، پیوند کلیه غیرفامیل، اولین پیوند لاپاروسکوپیک کلیه خاورمیانه و اولین پیوند کلیه اطفال در بیمارستان لبافی نژاد را از جمله دستاوردهای این مرکز برشمرد که در سطح خاورمیانه  چشمگیر است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که پیوند اعضا یک کار تیمی است از تلاش تمامی دست اندرکاران حوزه پیوند و فراهم آوری اعضای پیوندی تقدیر کرد.

وی با بیان این که در انجام اعمال پیوند کلیه لاپاروسکوپیک ، دانشگاه جزو پیشگامان در جهان بوده است به مزایای این نوع پیوند  از جمله سرعت بهبودی، جراحت کم و سرعت عمل اشاره کرد.

دکتر سیم فروش در خاتمه خاطرنشان کرد: هم اکنون ایران به عنوان یک مدل و الگو برای کشورهای منطقه در پیوند از مرگ مغزی محسوب می شود و این به خاطر تلاشهای تمامی همکاران در حوزه پیوند اعضا و همچنین ایثار خانواده اهدا کنندگان عضو است.

 

فوت روزانه هفت تا ۱۰ بیماران نیازمند پیوند

دکتر امیرحسام علیرضایی رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در این جشنواره از ایثار و فداکاری خانواده های اهدا کنندگان عضو تقدیر کرد که با اهدای عضو عزیزخود به افراد بسیاری جان دوباره بخشیدند.

وی با اشاره به تعداد مراکز فعال پیوند اعضا در کشور به دستاوردهای مهم کشور در زمینه پیوند اعضا اشاره کرد.

به گفته وی انجام پیوند در داخل کشور باعث صرفه جویی اقتصادی بسیار زیادی شده است و جان افراد زیادی نجات یافته است و  تاکنون ۶۵ هزار پیوند عضو در کشور انجام شده است .

وی با اشاره به آمار جهانی در سال ۲۰۲۰ گفت: ایران از نظر پیوند اعضا در جایگاه ۲۶ام قرار دارد و در منطقه نیز رتبه اول را داراست.

دکتر علیرضایی ضمن ارایه گزارشی درخصوص وضعیت اهدای عضو ایران در آسیا گفت: قبل از پاندمی کرونا ایران در رتبه اول در آسیا قرار داشت.

وی با اشاره به وجود ۲۵۰۰۰ نفر در لیست انتظار پیوند گفت: روزانه هفت تا ۱۰ نفر از این بیماران نیازمند پیوند به دلیل عدم دریافت عضو پیوندی جان خود را از دست می دهند. این درحالی است که سالانه ۳۰۰۰ نفر دچار مرگ مغزی می شوند اما تنها اعضای یک سوم آنها اهدا می شود و ۲۰۰۰ نفر دیگر به مرحله اهدای عضو نمی رسند.

به گفته دکتر علیرضایی درصورت اهدای عضو از این ۲۰۰۰ نفر دیگر شاهد مرگ بیماران نیازمند در انتظار اهدای عضو نخواهیم بود.

وی چهار ضلع مهم در فرایند اهدای عضو را شامل آگاه سازی اجتماعی و فرهنگی، بیمار، پزشک و شناسایی مرگ مغزی برشمرد و یادآور شد که سخت ترین کار در این فرایند برعهده کوردیناتور یا هماهنگ کننده ها است.

وی ارتقای فرهنگ اهدای عضو، معرفی جایگاه کوردیناتورها در پیوند، تاثیر اقدامات فرهنگی در فرایند اهدا، نقش حمایتی کوردیناتور از خانواده اهدا کننده، بررسی نقاط قوت و ضعف فرایند اهدا از دیدگاه کوردیناتور را برخی از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.

به گفته دکتر علیرضایی ۲۰ فیلم، ۴۰ پوستر و ۶۰ مقاله به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که پس از داوری آثار برتر در این سه بخش معرفی و لوح تقدیر و تندیس دریافت کردند.

 وی دانش پیوند را دانشی پیشرفته و هایتک در ایران برشمرد که تکنولوژی بالایی دارد .

دکتر علیرضایی در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: باید با فرهنگ سازی تلاش کنیم تا حتی یک عضور پیوندی را از دست ندهیم و هیچ بیمار نیازمند پیوندی به دلیل نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست ندهد.

 

 

در بخش دیگری از این مراسم یاد و خاطره علیرضا زمانی بازرس فقید عرصه اهدای عضو بیمارستان امام حسین(ع) گرامی داشته شد .وی که سالها در حوزه اهدای عضو فعالیت داشت براثر حادثه ای دچار مرگ مغزی شده بود و خانواده اش اعضای وی را اهدا کردند.

در بخش دیگری از این جشنواره تعدادی از خانواده اهداکنندگان، پزشکان معالج، کوردیناتورها و گیرندگان اعضای پیوندی روی صحنه حاضر شدند و به بیان احساسات و دغدغه های خود پرداختند و از آنان تقدیر شد.

در خاتمه این مراسم با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه، دکتر سیم فروش مشاور عالی وزیر بهداشت، دکتر علیرضایی رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، نادعلی عضو و سخنگوی شورای شهر تهران از صاحبان آثار برگزیده ارسال شده به جشنواره در بخشهای فیلم، پوستر و مقاله با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تقدیر شد.

این جشنواره با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه ، دکتر امیرحسام علیرضایی رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، دکتر سیم فروش مشاور عالی وزیر بهداشت و جمعی از اساتید، کادر درمان، هماهنگ کنندگان اهدای عضو، خانواده اهدا کنندگان و گیرندگان اعضای پیوندی چهارشنبه هشتم تیرماه ۱۴۰۱ در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی برگزار شد.

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف