اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 9 شهریور 1401
مادر کودک ۹شهریور ۱۴۰۱

شب ادراری در کودکان

برنامه مادر کودک شنبه تا پنج شنبه ساعت 9 صبح بصورت زنده روی آنتن شبکه سلامت می رود

3

شب ادراری در کودکان

در برنامه مادر کودک ۹شهریور ۱۴۰۱ خانم بهبهانی مجر ی برنامه میزبان دکتر معصومه محکم فوق تخصص کلیه کودکان بود و در خصوص شب ادراری در کودکان و راههای پیشگیری از آن گفتگو کردند‌.


استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:
شب ادراری یک بیماری نیست و بیشتر اوقات سیر فیزیولوژیک طبیعی است که پس از مدتی برطرف میگردد. معمولاً حواشی و مسائل جنبی شب ادراری است که باعث نگرانی های زیادی در خانواده می شود.

وی گفت کودکان تا پایان پنج سالگی به طور طبیعی بعضی شبها خود را خیس می کنند زیرا هنوز مثانه آنها تکامل کامل را پیدا نکرده است وتا پایان پنج سالگی شب ادراری جای نگرانی ندارد.

ایشان متذکر شد بعد از ۸ سالگی کودک نباید به طور طبیعی دچار شب ادرای شود در صورت شب ادراری در این سن، نیاز به بررسی جدی تر ودقیق تر می باشد.  

او گفت تکامل سیستم ادراری در دختران،  زودتر از پسران صورت می گیرد همچنین میزان شیوع شب ادراری در پسران بیش از دختران است.

ایشان گفت: روال صحیح از پوشک گرفتن کودک، عامل مهمی در کاهش شب ادراری کودکان محسوب می شود.حساسیت های زیاد والدین در برخورد با کودکی که دچار شب ادراری شده نه تنها باعث شیوع بیشتر شب ادراری میگردد بلکه باعث ایجاد  مشکلات روحی در آینده او نیز خواهد بود.

 عدم کنترل ادرار در حین خواب درصورت نبودن بیماری زمینه ای خاص، شب ادراری اولیه نامیده میشود. شب ادراری اولیه معمولا دلیل خاصی ندارد ودر خانواده هایی مشاهده میشود که والدین ویا فرزندان دیگر نیز مبتلا به شب ادراری بوده اند.

وی گفت در شب ادراری ثانویه کودک سابقه شب ادراری نداشته و معمولاً به دنبال بیماری های دیگری مانند عفونت ادراری، بیماری زمینه ای کلیه ای، استرس های غیر قابل تحمل ،قند خون بالا و...ایجاد میشود. شب ادراری در نوع ثانویه خود نیاز به بررسی کامل ودرمان  عامل زمینه ای دارد.

او در پاسخ به این سؤال که استرس تا چه حد در شب ادراری کودکان نقش دارد گفت؛گاهی استرس می‌تواند تنها عامل شب ادراری باشد. در کودکانی که از نظر روحی حساسیت زیادی دارند،  یک برخورد بسیار کوچک با گروه همسالان می‌تواند زمینه‌ساز شب ادراری آن‌ها شود.

کارشناس برنامه با اشاره به این نکته که والدین باید پس از گرفتن پوشک از  کودک از آموزش «زمان معین برای دستشویی رفتن کودکان» استفاده کنند و از به کار بردن عبارت «هر وقت دستشویی داشتی برو» پرهیز کنند و به آموزش زمان معین برای دستشویی رفتن ممارست ورزند. بیشتر کودکان با روش‌های حمایتی گفته شده درمان می شوند و نیاز به درمان دارویی نخواهند داشت.

مشاهده برنامه

آخرین اخبار

«تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها عوارض چشمی در بیماری دیابت تپش قلب مراقبت‌های بعد ازIVF تب در کودکان

نظرات

مانده : (1000) حرف