اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

پنج شنبه 10 شهریور 1401

توده های پستانی در خانم ها

برنامه مادرکودک همه روز از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح به صورت زنده با رابط ناشنوایان از شبکه سلامت سیما پخش می شود

1

توده های پستانی در خانم ها
برنامه مادرکودک همه روز از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح به صورت زنده با رابط ناشنوایان از شبکه سلامت سیما پخش می شود

در برنامه مادرکودک شبکه سلامت سیما مورخ ۱۰ شهریور۱۴۰۱ دکتر کیانا فرهی کارشناس برنامه میزبان دکتر نازی معینی فوق تخصص جراحی پستان بود و در خصوص توده های پستانی در خانم ها به گفتگو پرداختند.

دکتر معینی در پاسخ به این سوال که کیست پستان چیست گفت: کیست پستان کیسه ای است که دیواره ظریفی دارد و پر از مایع است، این کیست ها در لمس متحرک می باشند و بیشتر در سنین باروری ۲۰ تا ۳۰ سالگی مشاهده می‌شوند و در زنان بالای ۵۰ سال کمتر دیده می‌شوند

وی در  پاسخ به این سوال که در برخورد با کیست ساده پستانی چه باید کرد، گفت: نیاز به انجام هیچ گونه اقدامی نیست، کیست ساده ماهیتی ندارد و نیاز به هیچ گونه اقدامی نیست مگر بسیار متورم و دردناک باشد که با خالی کردن مایع کیست توسط سوزن درد کاهش می یابد.

او گفت: در کشور ما باید آگاهی مردم بالا برود و علائم  سرطان پستان را به خوبی بشناسند گاهی ترس از جراحی باعث می شود بیمار علائم را انکار کرده و دیر مراجعه کند بنابراین آگاهی دادن به بیمار  در خصوص عوارض سنگین دیر مراجعه کردن  ، ضرورت دارد.

دکتر معینی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال سرطانی شدن کیست های ساده پستان وجود دارد گفت: این احتمال وجود ندارد و ریسک بیماری سرطان پستان در افراد مبتلا به کیست پستان و افراد بدون ابتلا به کیست، یکسان است.

این فوق تخصص جراحی پستان گفت: بزرگ شدن اندازه کیست پستان ارزش خاصی ندارد و تنها در صورت ایجاد درد,تخلیه مایع انجام میگیرد.

دکتر معینی گفت غربالگری سرطان پستان در کشور با انجام ماموگرافی از ۴۰ سالگی آغاز می شود این آزمایش تا ۵۵ سالگی هر ساله و بعد از ۵۵ سالگی هر دو سال یکبار انجام میشود.

او در پاسخ به سوال مجری برنامه که آیا مصرف هورمون ها می تواند کیست های پستان را فعال کند گفت: احتمال افزایش این کیست ها با هورمون درمانی وجود دارد ولی هیچگونه مشکلی برای بیمار ایجاد نمیکند.

ایشان در مورد کیست های غیر ساده که حاوی اجزاء جامد  هستند گفت: این کیسه ها نیاز به بررسی بیشتر دارند و برای رد بدخیم بودن آنها نیاز به نمونه برداری است که در صورت وجود سلول‌های سرطانی در آنها، درمان های ویژه سرطان انجام می گیرد.

ایشان در پاسخ به این سوال که چه کنیم تا از ابتلاء به سرطان پستان جلوگیری کنیم گفت: در خانواده های پر ریسک (ابتلا به سرطان پستان در اقوام درجه یک به خصوص افراد جوان)  میتوان با انجام آزمایش های تخصصی میزان ریسک ابتلا به سرطان پستان را تخمین زد. ایشان داشتن سبک زندگی سالم از دوران قبل از بلوغ را از عوامل مهم پیشگیری محسوب کرد.
دوری از سیگار و الکل و همچنین تعداد بارداری، تعداد شیردهی و مدت شیردهی را از عوامل  مهم محافظتی سرطان پستان ذکر کرد.

مشاهده برنامه

 

آخرین اخبار

ضرورت تقویت شبکه سلامت سیما رتبه هفتم شبکه سلامت از لحاظ تعداد مخاطب در میان ۱۸ شبکه پخش زنده اتاق عمل از شبکه سلامت سیما برای نخستین بار الزام استخدام ماماها در مراکز زایمانی با تصویب قانون جوانی جمعیت تمهیدات اورژانس استان تهران برای سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساخت و تجهیز ۴ هزار واحد بهداشتی طی دو سال اخیر در ایران پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ حوادث خانه تکانی پایان سال پیشگیری از حوادث و سوانح جاده‌ای ویژه برنامه های نوروز 1402 شبکه سلامت آسیب های چشمی در چهارشنبه آخر سال بیماری های کلیوی اگزمای دست و مواد شوینده بیماری دیابت مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها ارگونومی کار در منزل چگونه درست بنشینیم و درست بایستیم تغذیه و تاثیر آن بر سلامت باروری پنجره جمعیت روایتی نو از تحولات جمعیت در ایران پارکینسون مراقبت و بهداشت مو وز وز گوش خشکی و خارش پوست پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان سلامت مردان در سنین مختلف دردهای گردن کمردرد علل هورمونی موهای زائد انتخاب جنسیت نوزاد زردی در نوزادان روش های نوین جراحی مغز مزیت های خانواده دارای چند فرزند بخش خبری سازمان هلال احمر در شبکه سلامت سیما بخش خبری پلیس راهوردر شبکه سلامت سیما مزیت های خانواده دارای چند فرزند تیک در کودکان بیماری ام اس چاقی و باورهای نادرست تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان سرطان های شایع در کودکان جوشهای صورت انواع خال های پوستی سرطان پستان سرطان کلیه بیماری واریس خشکی چشم تاثیر آلودگی هوا بر سلامت فعالیت‌های ورزشی در هنگام آلودگی هوا پارگی مینیسک زانو کبد چرب

نظرات

مانده : (1000) حرف