اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

شنبه 12 شهریور 1401

آنفولانزا

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت 16 به طور زنده پخش از شبکه سلامت سیما می شود.

0

آنفولانزا

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت 16 به طور زنده پخش از شبکه سلامت سیما می شود.

در برنامه ضربان ۱۲ شهریور 1401 شبکه سلامت سیما، کیانا فرهی مجری کارشناس برنامه میزبان دکتر آمیتیس رمضانی، استاد تمام بیماری های عفونی و مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور بود و درخصوص بیماری آنفولانزا، راههای انتقال آن و همچنین  راه های جلوگیری از این بیماری با تزریق واکسن آنفولانزا به گفتگو پرداختند.

دکتر رمضانی پاییز، زمستان و اوایل بهار را زمان شروع آنفولانزا دانست و بیشترین ماههای شیوع آنفولانزا را آذر، دی و بهمن عنوان کرد. از اواخر شهریور و اوایل مهرماه موارد ابتلا به آنفولانزا مشاهده می شود.

استاد تمام بیماری های عفونی در پاسخ به این سوال که چه افرادی ضرورت دارد این واکسن را تزریق کنند، گفت: افراد مسن بالای ۶۵ سال، خانم های باردار و افراد دارای بیماری های زمینه ای لازم است در خصوص تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.

وی در پاسخ به اینکه ویروس آنفولانزا با ویروس سرماخوردگی چه تفاوتی دارد، گفت: این ویروس جزو آدنو ویروس ها و رینو ویروسها( عاملان سرماخوردگی) نیست بلکه شامل آنفولانزایA،B وC می باشد که بیشترین مشکل انسان با گروه هایA وB  آنفولانزا است. آنفولانزا شدید تر، جدید تر و مهم تر از ویروس های سرماخوردگی است. این بیماری بسیار پرسر و صداست و با تب و سردرد شدید بروز می‌کند و بعد از یک هفته تخفیف پیدا میکند.

وی گفت: افرادی که به بیماری‌های زمینه‌ای مانند: بیماری قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی، دیابت و بیماری های نقص سیستم ایمنی مبتلا هستند، به تزریق سالانه واکسن آنفولانزا اهتمام ورزند. همچنین با توجه به اینکه شکل جدی بیماری آنفولانزا در مادران باردار دیده می شود این گروه حتما نیاز به تزریق واکسن آنفولانزا دارند. در بیماران مبتلا به سرطان که از داروهای شیمی درمانی استفاده می کنند نیز ضرورت تزریق این واکسن وجود دارد.

ایشان در مورد تزریق واکسن آنفولانزا برای کودکان گفت: تا ۶ ماه اول زندگی کودک، آنتی بادی از طریق مادر تامین شده است و بعد از ۶ماه کودکان مستعد ابتلا به آنفولانزا می باشند ونیازمند تزریق واکسن آنفولانزا خواهند بود.

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور گفت: ویروس آنفولانزا مانند ویروس کرونا جهش پیدا می کند که البته این جهش‌ها مختصرتر از جهش های کرونا می باشد. تغییرات خفیفی که با جهش آنفولانزا ایجاد می شود با تغییرات صورت گرفته در ساخت واکسن، ایمنی لازم را ایجاد خواهد کرد.

دکتر آمیتیس رمضانی گفت: با توجه به اینکه ویروس کرونا و ویروس آنفولانزا از جمله ویروس‌های تنفسی هستند، از این به بعد علائم کرونا می تواند با علائم آنفولانزا اشتباه گرفته شود بنابراین افتراق این دو بیماری به دلیل تفاوت درمان آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی راه انتقال آنفولانزا را دو راه اصلی و فرعی ذکر کرد:

 که راه اصلی انتقال از طریق قطرات و ترشحات تنفسی است و راه غیرمستقیم آن مانند دست دادن با همدیگر و یا دست زدن به اشیا است که قبلاً توسط فرد بیمار آلوده شده است.

دکتر رمضانی در پاسخ به این سوال که در صورت ابتلا به آنفولانزا چه کنیم گفت: درافراد سالم در صورت ابتلا با درمان های حمایتی مانند: استراحت، نوشیدن مایعات گرم، استفاده از مسکن و آنتی هیستامین بیماری کنترل خواهد شد. اما افرادی که بیماری های زمینه ای دارند مراجعه به پزشک با احتمال درمان های ضد ویروسی برای کاهش موارد شدید بیماری و فوت ضرورت دارد.

او تاکید کرد کودکان، افراد مسن، خانم های باردار و مبتلایان به بیماری های زمینه ای در خطر هستند بخصوص در مادران باردار مبتلا به آنفولانزا با احتمال مشکل در جنین روبرو خواهیم بود بنابراین تزریق واکسن آنفولانزا به همه مادران باردار توصیه می گردد.

ایشان در پاسخ به این سوال که آیا آنفولانزا نیاز به قرنطینه دارد گفت: تمام ویروس های تنفسی نیاز به قرنطینه دارند. (امیکرون از همه مسری تر است و در حد سرخک سرایت دارد)

دکتر رمضانی بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا را از اواخر شهریور تا آبان ماه دانست. وی گفت: دو هفته پس از تزریق واکسن ایمنی قابل قبول در بدن ایجاد خواهد شد. واکسن آنفولانزا شش الی هشت ماه ایمنی نسبت به بیماری آنفولانزا در بدن ایجاد می کند.

 

 

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف