اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 14 شهریور 1401

پای پرانتزی در کودکان

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹صبح به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود

0

پای پرانتزی در کودکان

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹صبح به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود

 

برنامه مادر کودک شهریور۱۴۰۱ شبکه سلامت سیما میزبان دکتر رضا توکلی زاده، فوق تخصص غدد ومتابولیسم کودکان وعضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و در خصوص پای پرانتزی در کودکان به گفتگو پرداختند.

دکتر توکلی زاده گفت: استخوان یک بافت زنده است و بطور مداوم در حال تغییر می باشد در نتیجه، امکان وجود اختلالاتی در روند شکل گیری استخوان در طول زمان وجود دارد.

او گفت پای پرانتزی و کف پای صاف در کودکان، از شایعترین اختلالات ارتوپدی است که با دغدغه های زیادی در خانواده ها همراه است. نوزاد ابتدا  با پای پرانتزی متولد می شود و  تا حدود ۱۸ الی۲۴ ماهگی به حالت بدون زاویه درمی آید، مجدداً از حدود دو سالگی به حالت ضربدری تغییر میابد که در ۴ سالگی زانوها  بیشترین حالت ضربدری را خواهد داشت.

از ۴ سالگی این حالت ضربدری اصلاح می شود و تا حدود هفت سالگی به حالت مختصر ضربدری  (که حالت طبیعی است) باز می گردد.

دکتر توکلی زاده در پاسخ به این سوال که برای تشخیص احتمال غیر طبیعی بودن زانوها نیاز به گرفتن عکس رادیولوژی است گفت:  عکس رادیولوژی نیازی نیست و با معاینه پزشک متخصص این عارضه تشخیص داده می شود.

ایشان بیماری بلانت، نرمی استخوان(کمبود ویتامینD)، بد شکلی های اسکلتی، عفونت ها، ضربه ها، شکستگی ها و حتی گاهی سرطان ها را از عوامل ایجاد کننده بدشکلی های استخوانی نام برد.

 بیماری بلانت یکی از اختلالاتی است که در کودکان دیده می‌شود که بر رشد صفحات اطراف زانوی آنها تاثیر منفی می‌گذارد این بیماری رشد صفحات اطراف زانو را کند می‌کند و در نهایت کودک دچار پای پرانتزی می گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: قد کوتاه در کودکان می‌تواند از عوامل زمینه‌ساز پای پرانتزی محسوب شود. و قنداق کردن نمی تواند از بروز پای پرانتزی در کودک جلوگیری کند.

ایشان گفت: در پای ضربدری با چسباندن زانوها به یکدیگر و اندازه گرفتن فاصله بین قوزک های پا، این عارضه قابل تشخیص است و درصورتیکه فاصله بین قوزک ها بیش از ۸ سانتی متر باشد، در هر سنی پای پرانتزی محسوب میشود.

وی گفت: هرچه زمان تشخیص پای پرانتزی زودتر انجام شود درمان راحت تر خواهد بود به طوری که درمان این بیماری در سنین پایین با استفاده از بریس امکان پذیر است. اما در صورت تشخیص دیرهنگام تنها راه درمان جراحی می باشد.(بریس Brace یا ارتوز Orthosis نام کلی برای وسایلی است که در اطراف اندام گذاشته و پوشیده می شود تا حرکت اندام را کنترل کرده و یا شکل آن را تحت تاثیر قرار دهد)

مشاهده برنامه

 

 

آخرین اخبار

انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها

نظرات

مانده : (1000) حرف