اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 27 مهر 1401

اختلالات قاعدگی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

اختلالات قاعدگی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه مادر کودک ۲۶/ ۷/ ۱۴۰۱، مجری برنامه میزبان دکتر شهناز احمدی فلوشیپ ناباروری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و در خصوص اختلالات قاعدگی به گفتگو پرداختند.

دکتر احمدی در پاسخ به این سوال، که توقف قاعدگی در چه سنی یائسگی زودرس محسوب می‌شود، گفت: توقف قاعدگی زیر ۴۰ سال را، یائسگی زودرس می نامیم، او توجه خانم هایی که سیگار می کشند و یا در خانواده های زندگی می کنند که بانوان آنها به طور ارثی زودتر یائسه می شوند را به این مسئله جلب کرد، که یائسگی زودرس در کمین آنهاست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یائسگی زودرس، با توجه به عوارضی چون پوکی استخوان، افسردگی، اختلالات خواب و ... ، نیاز به هورمون درمانی دارد که هم قاعدگی را به حالت طبیعی برگرداند و هم از علائم یائسگی زودرس پیشگیری کند.

وی با بیان اینکه در تخمدان های پلی کیستیک، تخمک گذاری منظمی وجود ندارد و متعاقب آن قاعدگی های منظمی هم وجود نخواهد داشت، گفت: در این افراد، قرص های تحریک کننده تخمدان تجویز می شود تا باعث فعالیت مجدد تخمدان و انجام تخمک گذاری گردد. در این میان فرد باید یک سال کامل تخمک گذاری داشته باشد تا احتمال باروری او به ۹۰ درصد برسد، اگر با داروهای تحریک کننده تخمدان، بارداری اتفاق نیافتاد، از روشهای کمک باروری مانند IUI استفاده می شود.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که میزان طبیعی هورمون AMH چه عددی است، گفت:‏ AMH(آنتی مولرین هورمون)در حالت طبیعی بالای ۱ است، این هورمون نشان دهنده میزان ذخیره تخمدان فرد می باشد. وی گفت: به بانوانی که ذخیره تخمدان کم تر از ۱ دارند توصیه می شود، با اصلاح سبک زندگی، عدم مصرف سیگار و کاهش اضافه وزن خود، به افزایش میزان این هورمون کمک کنند.

احمدی یادآور شد: روند هورمونی بدن یک زن تابع عوامل ژنتیک است و با اصلاح سبک زندگی میتوان اندکی زمان یائسگی را به تاخیر انداخت.

این فلوشیپ ناباروری در پاسخ به این سوال، که چه زمانی می توان گفت، که فرد با مشکل ناباروری مواجه هست،گفت: در خانم های زیر ۳۵ سال، باردار نشدن تا یکسال طبیعی تلقی می شود و بعد از یک سال نیاز به پیگیری خواهد بود، البته این زمان برای بانوان بالای ۳۵ سال به ۶ ماه تقلیل می یابد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که در مواجهه با زوج نابارور، انجام چه آزمایش های ضروری است، گفت: ابتدا آزمایش اسپرموگرام همسر که اندازه گیری تعداد، شکل و حرکت اسپرم است، انجام می شود، در صورت نرمال بودن این آزمایش، آزمایش های خاص دیگری برای خانم درخواست می گردد. آزمایشگاه هایی مانند تایید تخمک گذاری، اندازه گیری هورمون های تیروئید و پرولاکتین، عکس رنگی رحم (هیستروسالپنگوگرافی)و....

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شایع‌ترین علت تاثیر گذار در زمان قاعدگی، استرس و اضطراب می باشد البته چاقی و لاغری مفرط، مسافرت، وضعیت تغذیه و... در زمان بروز قاعدگی تاثیر گذار است.

وی تاکید کرد: در چند سال اول قاعدگی در نوجوانان، بی نظمی ها کاملاً طبیعی است و مشکلی ایجاد نمی کند.

احمدی در پاسخ به این سوال، که چه مدت پس از زایمان، قاعدگی اتفاق می افتد گفت: بعد از زایمان، به دلیل بالا بودن هورمون شیردهی (پرولاکتین)، تخمک گذاری اتفاق نمی افتد، بنابراین اختلالات قاعدگی در دوران شیردهی کاملا طبیعی است. مادر شیرده در طی شیردهی یا کلاً قاعده نمی شود و یا با بی نظمی قاعدگی مواجه می شود، وی گفت: تا شش ماه پس از قطع شیردهی و به نرمال رسیدن سطح هورمون پرولاکتین اختلال قاعدگی امری طبیعی است

 

آخرین اخبار

رئیس صدا و سیما تقویت و گسترش شبکه سلامت را در دستور کار قرار دهد ضرورت تقویت شبکه سلامت سیما رتبه هفتم شبکه سلامت از لحاظ تعداد مخاطب در میان ۱۸ شبکه پخش زنده اتاق عمل از شبکه سلامت سیما برای نخستین بار الزام استخدام ماماها در مراکز زایمانی با تصویب قانون جوانی جمعیت تمهیدات اورژانس استان تهران برای سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساخت و تجهیز ۴ هزار واحد بهداشتی طی دو سال اخیر در ایران پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ حوادث خانه تکانی پایان سال پیشگیری از حوادث و سوانح جاده‌ای ویژه برنامه های نوروز 1402 شبکه سلامت آسیب های چشمی در چهارشنبه آخر سال بیماری های کلیوی اگزمای دست و مواد شوینده بیماری دیابت مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها ارگونومی کار در منزل چگونه درست بنشینیم و درست بایستیم تغذیه و تاثیر آن بر سلامت باروری پنجره جمعیت روایتی نو از تحولات جمعیت در ایران پارکینسون مراقبت و بهداشت مو وز وز گوش خشکی و خارش پوست پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان سلامت مردان در سنین مختلف دردهای گردن کمردرد علل هورمونی موهای زائد انتخاب جنسیت نوزاد زردی در نوزادان روش های نوین جراحی مغز مزیت های خانواده دارای چند فرزند بخش خبری سازمان هلال احمر در شبکه سلامت سیما بخش خبری پلیس راهوردر شبکه سلامت سیما مزیت های خانواده دارای چند فرزند تیک در کودکان بیماری ام اس چاقی و باورهای نادرست تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان سرطان های شایع در کودکان جوشهای صورت انواع خال های پوستی سرطان پستان سرطان کلیه بیماری واریس خشکی چشم تاثیر آلودگی هوا بر سلامت فعالیت‌های ورزشی در هنگام آلودگی هوا پارگی مینیسک زانو

نظرات

مانده : (1000) حرف