اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 27 مهر 1401

اختلالات قاعدگی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

اختلالات قاعدگی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه مادر کودک ۲۶/ ۷/ ۱۴۰۱، مجری برنامه میزبان دکتر شهناز احمدی فلوشیپ ناباروری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و در خصوص اختلالات قاعدگی به گفتگو پرداختند.

دکتر احمدی در پاسخ به این سوال، که توقف قاعدگی در چه سنی یائسگی زودرس محسوب می‌شود، گفت: توقف قاعدگی زیر ۴۰ سال را، یائسگی زودرس می نامیم، او توجه خانم هایی که سیگار می کشند و یا در خانواده های زندگی می کنند که بانوان آنها به طور ارثی زودتر یائسه می شوند را به این مسئله جلب کرد، که یائسگی زودرس در کمین آنهاست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یائسگی زودرس، با توجه به عوارضی چون پوکی استخوان، افسردگی، اختلالات خواب و ... ، نیاز به هورمون درمانی دارد که هم قاعدگی را به حالت طبیعی برگرداند و هم از علائم یائسگی زودرس پیشگیری کند.

وی با بیان اینکه در تخمدان های پلی کیستیک، تخمک گذاری منظمی وجود ندارد و متعاقب آن قاعدگی های منظمی هم وجود نخواهد داشت، گفت: در این افراد، قرص های تحریک کننده تخمدان تجویز می شود تا باعث فعالیت مجدد تخمدان و انجام تخمک گذاری گردد. در این میان فرد باید یک سال کامل تخمک گذاری داشته باشد تا احتمال باروری او به ۹۰ درصد برسد، اگر با داروهای تحریک کننده تخمدان، بارداری اتفاق نیافتاد، از روشهای کمک باروری مانند IUI استفاده می شود.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که میزان طبیعی هورمون AMH چه عددی است، گفت:‏ AMH(آنتی مولرین هورمون)در حالت طبیعی بالای ۱ است، این هورمون نشان دهنده میزان ذخیره تخمدان فرد می باشد. وی گفت: به بانوانی که ذخیره تخمدان کم تر از ۱ دارند توصیه می شود، با اصلاح سبک زندگی، عدم مصرف سیگار و کاهش اضافه وزن خود، به افزایش میزان این هورمون کمک کنند.

احمدی یادآور شد: روند هورمونی بدن یک زن تابع عوامل ژنتیک است و با اصلاح سبک زندگی میتوان اندکی زمان یائسگی را به تاخیر انداخت.

این فلوشیپ ناباروری در پاسخ به این سوال، که چه زمانی می توان گفت، که فرد با مشکل ناباروری مواجه هست،گفت: در خانم های زیر ۳۵ سال، باردار نشدن تا یکسال طبیعی تلقی می شود و بعد از یک سال نیاز به پیگیری خواهد بود، البته این زمان برای بانوان بالای ۳۵ سال به ۶ ماه تقلیل می یابد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که در مواجهه با زوج نابارور، انجام چه آزمایش های ضروری است، گفت: ابتدا آزمایش اسپرموگرام همسر که اندازه گیری تعداد، شکل و حرکت اسپرم است، انجام می شود، در صورت نرمال بودن این آزمایش، آزمایش های خاص دیگری برای خانم درخواست می گردد. آزمایشگاه هایی مانند تایید تخمک گذاری، اندازه گیری هورمون های تیروئید و پرولاکتین، عکس رنگی رحم (هیستروسالپنگوگرافی)و....

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شایع‌ترین علت تاثیر گذار در زمان قاعدگی، استرس و اضطراب می باشد البته چاقی و لاغری مفرط، مسافرت، وضعیت تغذیه و... در زمان بروز قاعدگی تاثیر گذار است.

وی تاکید کرد: در چند سال اول قاعدگی در نوجوانان، بی نظمی ها کاملاً طبیعی است و مشکلی ایجاد نمی کند.

احمدی در پاسخ به این سوال، که چه مدت پس از زایمان، قاعدگی اتفاق می افتد گفت: بعد از زایمان، به دلیل بالا بودن هورمون شیردهی (پرولاکتین)، تخمک گذاری اتفاق نمی افتد، بنابراین اختلالات قاعدگی در دوران شیردهی کاملا طبیعی است. مادر شیرده در طی شیردهی یا کلاً قاعده نمی شود و یا با بی نظمی قاعدگی مواجه می شود، وی گفت: تا شش ماه پس از قطع شیردهی و به نرمال رسیدن سطح هورمون پرولاکتین اختلال قاعدگی امری طبیعی است

 

آخرین اخبار

نشست مشاور ریاست و رئیس شورای عالی ارتباطات و رسانه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سنگ های کلیه سوء هاضمه گوش درد تشکیل کمیته مشترک شبکه سلامت سیما و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تدابیر طب ایرانی در روزهای آلودگی هوا نشست هم اندیشی مدیران شبکه سلامت سیما و اعضای هیئت مدیره انجمن علمی پزشکان کودکان ایران تدارک ویژه شبکه سلامت در آستانه هفته بسیج بیماری‌های چشمی مرتبط با دیابت تقدیر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا از شبکه سلامت سیما روماتیسمی ستون فقرات آنفولانزا دوران سالمندی جراحی‌های چاقی کبد چرب تقدیر معاون پرستاری وزارت بهداشت از برنامه "کشیک سلامت" شبکه سلامت سیما اهمیت تغذیه سالم مشکلات پوستی اولین گفتگوی تلویزیونی رییس جدید سازمان نظام روانشناسی کشور؛ به میزبانی شبکه سلامت سیما صورت گرفت حساسیت‌های فصلی عمو پورنگ در شبکه سلامت سیما بیماری‌های سیستم عصبی جنین در دوران بارداری نارسایی قلبی فصل جدید برنامه " حال خوب " دستاوردی بزرگ برای شبکه سلامت و جامعه پرستاری کشور کبد چرب بهره مندی شبکه سلامت از ظرفیت انجمن های علمی؛ این بار انجمن روانپزشکی ایران معاینات دوره ای چشم تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست

نظرات

مانده : (1000) حرف