اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

شنبه 7 آبان 1401

سفید شدن زودرس موها

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

1

سفید شدن زودرس موها

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه مادر کودک ۸/۴/ ۱۴۰۱، مجری برنامه میزبان دکتر مهدی قیصری متخصص پوست و مو وعضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بود ودر خصوص سفید شدن زودرس موها به گفتگو پرداختند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که علت سفید شدن رنگ موها چیست، گفت: پیاز مو دارای سلول هایی است که مسئول تولید رنگدانه ملانین هستند، یکسری ملانین ها، رنگ قرمز متمایل به قهوه ای و سری دیگر رنگ قهوه ای متمایل به مشکی دارند، این رنگدانه ها از طریق ارث به افراد منتقل می شوند.

وی گفت: سلول های مسئول تولید رنگدانه، ملانوسیت نام دارند و به هر علت کارکرد آنها متوقف شود، به مرور رنگ مو کمرنگ تر شده و به رنگ سفید در می آید، او گفت: سفید شدن رنگ موها یک پدیده طبیعی است و مثل تمام سلول های بدن که به تدریج کارکرد خود را از دست می‌دهند و پیر می شوند این اتفاق نیز در فولیکول های مو حادث می‌شود و سلول‌های ملانوسیت‌ها کارکرد خود را از دست می دهند و موها بطور طبیعی سفید می شوند‌.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سابقه ژنتیک و سابقه خانوادگی هر فرد تعیین کننده اصلی زمان سفید شدن موها می باشد، وی گفت: در نژادهای مختلف، زمان سفید شدن مو ها متفاوت است. بطور طبیعی در نژاد سفید پوست، حوالی ۲۰ سالگی موها کم کم شروع به سفید شدن می‌کنند اما در نژاد تیره‌تر و نژاد سیاه پوست در حوالی ۳۰ سالگی این اتفاق می‌افتد، در مطالعات انجام گرفته تقریباً ۲۰ درصد افرادی که به سن ۵۰ سالگی می‌رسند بیش از ۵۰ درصد موهایشان سفید شده است. بنابراین اگر سفید شدن موها در نژاد سفید، قبل از ۲۰ سالگی و در نژاد تیره تر، قبل از ۳۰ سالگی اتفاق بیفتد، می توانیم بگوییم سفید شدن زودرس مو برای این فرد اتفاق افتاده است و ممکن است مشکلی وجود داشته باشد.

وی گفت: اگر قبل از بیست سالگی چند عدد تار موی سفید در سر دیده شود، نگران کننده نیست، زیرا در هر ۱۰۰ هزار تار مویی که بر روی سر وجود دارد، ممکن است چند تار مو با اختلال تولید ملانوسیت وجود داشته باشد.

قیصری در پاسخ به این سوال، که دلیل سفید شدن موها در دوران نوجوانی چیست، گفت: این حالت ممکن است مطرح کننده مشکلات داخلی فرد باشد که نیاز به درمان دارد. در یک سری از بیماری های ژنتیکی موها به صورت تکه ای سفید می شود، در این افراد نیاز است که از نظر بیماری های زمینه ای و داخلی کنترل صورت گیرد، بخصوص اگر با مشکلاتی در زمینه بینایی و شنوایی همراه باشد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که بیماری برص یا ویتیلیگو چیست، گفت: در این بیماری ژنتیکی، سلول های پوست رنگدانه خود را از دست می‌دهند و پوست بی رنگ و سفید می شود، همچنین پیازهای موی همان نواحی هم رنگدانه خود را از دست می دهند درنتیجه موهای همان ناحیه سفید می شوند.

کارشناس برنامه از ریزش موی سکه ای که بسیار هم شایع است، نام برد و تاکید کرد: در صورت درمان ریزش موی سکه ای، پس از چند سیکل، در موها دوباره تولید رنگدانه صورت می گیرد.

وی یادآور شد: یکسری از مشکلات تغذیه ای نیز باعث سفید شدن زودرس موها می‌شود، از جمله کمبود: آهن، مس، روی، سلنیوم و انواعی از ویتامین ها مانند: ویتامین هایB12 ، B6 ،D  وE

وی تاکید کرد: این باور غلط است که با مصرف ویتامین و مواد معدنی سفیدی مو را درمان کنیم، تنها در صورت وجود کمبود این ویتامین ها، می توان با تجویز آن ها سفیدی مو را درمان کرد، در صورتی که کمبود وجود نداشته باشد مصرف ویتامین ها تاثیری در جلوگیری از سفید شدن مو ها ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یک سری فاکتورهای محیطی مانند: استرس، در سفید شدن موها تاثیر گذار است، استرس شدید و حاد باعث مهاجرت ملانوسیت‌ها از سلول‌های مو می شود، او همچنین آلودگی هوا و استفاده از رنگ موهایی که از مواد غیر استاندارد تهیه شده اند را، از جمله دیگر عوامل سفیدی زودرس مو نام برد.

کارشناس برنامه گفت: برخلاف تبلیغات فریبنده فضای مجازی، هیچ درمانی برای سفید شدن زودرس یا ارثی موها وجود ندارد، این تبلیغات نه تنها باعث گمراهی افراد می شود، بلکه بعضاً با ایجاد مشکلاتی در سلامتی آنها همراه خواهد بود

دکتر قیصری در پاسخ به این سوال، که آیا ویتیلیگو یا پیسی درمان دارد، گفت: بیماری ویتیلیگو درمان دارد و می توان با تحریک ملانوسیت‌ها آنها را وادار به ساختن ملاتونین یا رنگدانه مو کرد.

وی گفت: یکسری از بیماریهای قارچی نیز می‌تواند باعث تغییر رنگ موها شود، همچنین بعضی از داروها هم به کمرنگ شدن رنگ موها می انجامد، مانند: مصرف هیدروکسی کلروکین، که باعث ایجاد لکه های تیره در پوست و مخاطات و برعکس باعث کمرنگ شدن موها می‌شود.

کارشناس برنامه گفت در ریزش موی سکه ای، سیستم ایمنی بدن به پیاز مو حمله می‌کند و ملانوسیت ها را مورد هدف قرار می‌دهد، وی متذکر شد: تشخیص ریزش موی سکه ای تنها با پزشک است. در ریزش موی سکه ای پیاز موی آن ناحیه از بین نمی رود و موها دوباره پس از درمان قادر به رشد خواهند بود.

دکتر قیصری در پاسخ به این سوال: که آیا سفید شدن موها با مصرف داروهای هورمونی ارتباط دارد، گفت: هیچ ارتباطی بین مصرف داروی هورمونی و سفید شدن زودرس موها وجود ندارد، وی همچنین یادآور شد، سفید شدن موها که به صورت فیزیولوژیک و یا ارثی در افراد اتفاق می افتد، هیچ راه درمانی ندارد.

افراد باید با کاهش استرس، عدم مصرف دخانیات و دوری از عوامل محیطی مخرب، مانند آلودگی هوا، تا حد امکان از سفید شدن زودرس موها جلوگیری کنند.

 

آخرین اخبار

تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست «بهداشت خواب» جلسه وبیناری مدیران شبکه سلامت سیما با شبکه «دکتر» روسیه ویروس HPV ماده مخدر گل زائران اربعین مراقب گرمای زیاد باشند اختلال پانیک مشکلات شیردهی در مادران عوامل آسیب زای جنین(تراتوژن ها) توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی با ارسال نامه‌ای به رئیس رسانه ملی صورت پذیرفت؛ ترشحات و عفونت های بانوان پوشش اخبار پیاده روی اربعین حسینی در شبکه سلامت سیما تغذیه و نوشیدنی های مناسب فصل تابستان راههای پیشگیری از گرمازدگی خود مراقبتی برای کم کردن نیاز به اهدای خون تراتوژن ها (عوامل مضر و آسیب رسان) در دوران بارداری و شیردهی سنگ کیسه صفرا بیماری هپاتیت تغذیه مادران شیرده هموفیلی در کودکان و حمایت از این بیماران برای صبحانه چه بخوریم؟ درد های لگنی در بانوان به امید دیدار داروهای ممنوعه در سفر به عراق چیست؟ ویژه های دهه محرم در شبکه سلامت دیدار مدیر شبکه سلامت با رئیس سازمان بهزیستی کشور لزوم توجه به غربالگری فرهنگی در حوزه ناشنوایان پرستار بتی

نظرات

مانده : (1000) حرف