اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 11 آبان 1401

زایمان زودرس

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

1

زایمان زودرس

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما مورخ 10/۸/۱401 مجری برنامه میزبان دکتر مریم نورزاده متخصص زنان و زایمان فلوشیپ پریناتولوژی و عضو ه‍یئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و در خصوص زایمان زودرس به گفتگو پرداختند.

کارشناس برنامه گفت: حاملگی نرمال حدود ۴۰ هفته طول می کشد، با بهترین شرایط تجهیزات بیمارستانی، در بارداری ۲۷ هفته ای که جنین حداقل۷۰۰ گرم وزن داشته باشد، در صورت زایمان زودرس، نوزاد احتمال زنده ماندن در محیط خارج از رحم را خواهد داشت.

وی گفت: مهترین علت های زایمان زودرس را، می توان به: نارسایی حفره رحمی، پارگی کیسه آب، جفت سرراهی، مسمومیت بارداری، مادران مبتلا به فشار خون بالا و یا جنین هایی که رشد کافی داخل رحمی را ندارند، تقسیم بندی کرد.

در این بین، مادرانی که سابقه زایمان زودرس دارند، بیشتر در معرض خطر این نوع زایمان در بارداری های بعدی قرار دارند.

هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که چه علائمی نشان دهنده شروع زایمان زودرس است، گفت: احساس فشار در لگن همراه با افزایش ترشحات، لکه بینی، آبریزش، خونریزی واژینال و همچنین انقباض و درد های رحمی از علائم زایمان زودرس محسوب میشوند و فرد حتما برای انجام درمان های به موقع، باید سریعاً به پزشک متخصص زنان مراجعه کند، وی تاکید کرد: انجام سونوگرافی از جنین و اجزای حاملگی وهمچنین اندازه گیری طول دهانه رحم، پزشک را در تشخیص سریع زایمان زودرس یاری می کند‌.

فلوشیپ ناباروری در پاسخ به این سوال که پیشگیری از زایمان زودرس در مادرانی که قبلاً دچار زایمان های طبیعی بوده اند، چگونه صورت می گیرد، گفت: پیشگیری باید قبل از بارداری صورت گیرد، در مادران دیابتی، مادران مبتلا به فشار خون بالا، مادران چاق و همچنین مادران مبتلا به مسمومیت بارداری و...، اقدامات لازمی چون: کاهش وزن، کنترل دیابت و فشار خون و...، باید قبل از بارداری صورت گیرد. وی تاکید کرد: خانم ها حتما قبل از بارداری، باید به وزن ایده آل خود نزدیک شوند.

وی گفت:خوشبختانه اکثر بانوان، با داشتن انواع بیماری ها، قادر به بارداری خواهند بود، به شرط آنکه قبل از بارداری، بیماریشان تحت کنترل قرار گرفته باشد.

فوق تخصص مراقبت های بارداری گفت: بانوان برای آگاهی از احتمال زایمان زودرس میتوانند، در هفته ۱۶ الی ۱۸ بارداری، با انجام سونوگرافی و اندازه گیری طول دهانه رحم، از این احتمال آگاهی یابند، اگر اندازه طول دهانه رحم از حد استاندارد کوتاهتر باشد، یا نیاز به مصرف دارو خواهد بود و یا با انجام عمل سرکلاژ، می توان از درصد زیادی از زایمان های زودرس، جلوگیری کرد، وی گفت: مصرف آسپرین نیز یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از زایمان زودرس است، این درمان برای بانوان مبتلا به چاقی، سن بالای ۳۵ سال، مادران با سابقه مسمومیت بارداری و یا در مادرانی که بیش از ۱۰ سال از بارداری قبلی شان می گذرد توصیه می شود.

نورزاده گفت: مصرف قرص آسپرین، یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از زایمان زودرس است. این درمان برای بانوان مبتلا به چاقی، سن بالای ۳۵ سال، مادران با سابقه مسمومیت بارداری، یا فاصله بیش از ۱۰ سال با بارداری قبلی توصیه می شود، این مادران باید از هفته ۱۲ بارداری، روزانه یک عدد قرص آسپرین مصرف کنند.

از دیگر روش های درمان برای این مادران، مصرف آمپول یا قرص یا شیاف پروژسترون میباشد.

فلوشیپ ناباروری گفت: یکی از مهمترین عوامل زایمان زودرس، استرس می باشد. استرس بخصوص در مبتلایان به فشار خون بالا، یکی از محرکهای زایمان زودرس محسوب میشود.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که آیا ارتباطی بین چندقلویی و زایمان زودرس وجود دارد، گفت: حاملگی های چند قلو، حاملگی های پرخطر محسوب می‌شوند و عوارض زیادی جنین ها را تهدید می‌کند که اغلب منجر به زایمان زودرس میشود. وی گفت: خانم هایی که از قرص های کمک باروری استفاده می کنند معمولاً دچار چندقلویی می شوند.

فلوشیپ ناباروری، سابقه ژنتیکی در ابتلا به زایمان زودرس را بسیار مهم دانست و گفت: در خانواده هایی که مادر یا خواهر آنها مبتلا به زایمان زودرس بوده اند با احتمال بیشتری به زایمان زودرس مبتلا خواهند شد.

مشاهده برنامه

 

آخرین اخبار

تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست «بهداشت خواب» جلسه وبیناری مدیران شبکه سلامت سیما با شبکه «دکتر» روسیه ویروس HPV ماده مخدر گل زائران اربعین مراقب گرمای زیاد باشند اختلال پانیک مشکلات شیردهی در مادران عوامل آسیب زای جنین(تراتوژن ها) توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی با ارسال نامه‌ای به رئیس رسانه ملی صورت پذیرفت؛ ترشحات و عفونت های بانوان پوشش اخبار پیاده روی اربعین حسینی در شبکه سلامت سیما تغذیه و نوشیدنی های مناسب فصل تابستان راههای پیشگیری از گرمازدگی خود مراقبتی برای کم کردن نیاز به اهدای خون تراتوژن ها (عوامل مضر و آسیب رسان) در دوران بارداری و شیردهی سنگ کیسه صفرا بیماری هپاتیت تغذیه مادران شیرده هموفیلی در کودکان و حمایت از این بیماران برای صبحانه چه بخوریم؟ درد های لگنی در بانوان به امید دیدار داروهای ممنوعه در سفر به عراق چیست؟ ویژه های دهه محرم در شبکه سلامت دیدار مدیر شبکه سلامت با رئیس سازمان بهزیستی کشور لزوم توجه به غربالگری فرهنگی در حوزه ناشنوایان پرستار بتی

نظرات

مانده : (1000) حرف