اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 18 آبان 1401

آنفولانزا در مادران باردار و تاثیر آن بر روی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

آنفولانزا در مادران باردار و تاثیر آن بر روی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما مورخ ۱۷/ ۸ / 1401، مجری برنامه میزبان دکتر شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و در خصوص آنفولانزا در مادران باردار و تاثیر آن بر روی جنین به گفتگو پرداختند.

کارشناس برنامه یادآور شد: آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که مختص فصل پاییز و زمستان است، که در ۲ سال گذشته به دلیل رعایت بهتر نکات بهداشتی، میزان شیوع آنفولانزا بسیار کم بود، اما در حال حاضر با بازگشایی مدارس و کمرنگ شدن رعایت استانداردها، شاهد بروز بیشتر این بیماری هستیم. وی تب، بی حالی، بدن درد، سرفه های شدید و گاهی گرفتاری های ریوی را از علائم این بیماری دانست و گفت: در خانم های باردار به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی بارداری و افزایش تجمع مایع در بدن، به طور طبیعی احساس تنگی نفس وجود دارد، با ابتلاء مادر باردار به آنفولانزا، این تنگی نفس بیشتر میشود و برای اینکه با کاهش اکسیژن خون مادر مواجه نشویم، نیاز به پیگیری و مراجعه به پزشک توصیه میشود.

نیرومنش گفت: در سه ماهۀ اول بارداری نگران تب هستیم، زیرا تب بالا و طولانی مدت، می تواند با نقائص مغزی همراه باشد، در سه ماهه اول بارداری، در جنین ارگانوژنز ( اندام زایی) صورت می‌گیرد و اگر مادر در این مدت، دچار تب بالا شود، با احتمال بیشتری، جنین به ضایعات مغزی نخاعی مبتلا می گردد، به همین دلیل به محض بالا رفتن حرارت بدن (بالاتر از ۳۸ درجه) نیاز به پاشویه و مصرف داروهای تب بر وجود دارد، او کم عارضه ترین مسکن در زمان بارداری را، استامینوفن ساده و بدون کدئین دانست و به مادران باردار توصیه کرد: که در هنگام ابتلا به آنفولانزا حتما به پزشک مراجعه کنند.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال، که مادر باردار در هنگام ابتلا به آنفولانزا، نیاز به مصرف چه داروهایی دارد، گفت: درمان های حمایتی مانند: مصرف مایعات فراوان، آب میوه، چای کمرنگ، شیر داغ، سوپ و آش های ساده و در صورت تب، مصرف استامینوفن ساده همراه با پاشویه توصیه می شود. وی گفت: آنفولانزا یک بیماری ویروسی است و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد، اما اگر بیماری طولانی شود و عفونت ثانویه اضافه شود، با داشتن علائمی مانند: ترشح پشت حلق چرکی، سرفه های خلط دار چرکی و... با تشخیص پزشک، آنتی بیوتیک های مجاز دوران بارداری، توسط پزشک تجویز میشود.

این متخصص پریناتولوژی گفت: گاهی علائم گوارشی در مادر باردار، مانند: تهوع ، دل پیچه و اسهال، مشاهده میشود، که برای جلوگیری از کم آبی بدن مادر باردار، به فراخور شدت عوارض، ممکن است مصرف سرم تجویز گردد.

وی گفت: ابتلاء مادر باردار به آنفولانزا، ممکن است با عوارضی چون: زایمان زودرس، سقط و مرده زایی همراه باشد، به همین جهت، تزریق واکسن آنفولانزا به همه مادران باردار توصیه میشود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر این نکته: که بیماری های زمینه ای، باعث شدیدتر شدن عوارض آنفولانزا میشوند، گفت: مادران باردار مبتلا به دیابت، آسم، بیماریهای قلبی، نقص سیستم ایمنی مانند مادران باردار مبتلا به HIV و... در صورت ابتلا به آنفولانزا، تحمل کمتری در مقابل عوارض این ویروس داشته و با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.

دکتر نیرومنش به تمام مادران باردار و بالاخص مادران با بیماری های زمینه ای توصیه کرد: برای کاهش عوارض این بیماری، واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال: که احتمال دارد مادر شیرده مبتلا به آنفولانزا نوزاد خود را به این بیماری مبتلا کند، گفت: این احتمال وجود دارد، به همین دلیل توصیه می‌شود در هنگام شیردهی از ماسک استفاده کنند، او همچنین یادآور شد: در صورت تزریق واکسن آنفولانزا به مادر، ایمنی به نوزاد نیز منتقل می شود.

مشاهده برنامه

 

آخرین اخبار

انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها

نظرات

مانده : (1000) حرف