اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 7 دی 1401

سکته قلبی

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

2

سکته قلبی

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما عبدالوهاب برادران متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ آنژیوپلاستی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص سکته قلبی به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که سکته قلبی چیست؟، گفت: شایع‌ترین علت مرگ و میر در دنیا، سکته قلبی و مغزی است، وقتی سکته قلبی اتفاق می افتد که در عروق کرونر (عروق روی قلب) که وظیفه خونرسانی به قلب را دارند، لخته ایجاد شود و خونرسانی به این عروق متوقف گردد، در این صورت سکته قلبی اتفاق می افتد، گاهی لخته به طور کامل رگ را نمی بندد و خون رسانی تا حدی برقرار است، که با علائمی مانند: درد شدید و فشار بر روی قفسه سینه و همچنین تعریق شدید همراه است.

این فلوشیپ آنژیوپلاستی در پاسخ به این سوال، که آیا می توان سکته قلبی را پیش بینی کرد؟، گفت: اگر علم به جایی برسد که بتواند سکته قلبی را پیش بینی کند، تحول بزرگی در درمان این بیماری صورت گرفته است، که متاسفانه در حال حاضر، امکان پذیر نیست.

وی در پاسخ به این سوال که راههای تشخیصی سلامت قلب چیست؟،گفت:برای اینکه از سلامت راههای هدایتی قلب مطلع شویم، نوار قلب میگیریم. اگر اطلاعاتی از دریچه های قلب نیاز باشد، اکوکاردیوگرافی انجام می‌دهیم،(البته در فردی که دچار تنگی عروق زیادی باشد، در اکوکاردیوگرافی با انقباض ناقص ماهیچه های قلب روبرو میشویم، که می توان به تنگی عروق نیز پی برد.) همچنین برای بررسی سلامت عروق قلب نیز، با تشخیص و توصیه پزشک، آنژیوگرافی انجام میشود.

این متخصص قلب، در پاسخ به این سوال که چرا سکته قلبی اتفاق می افتد؟، گفت: اگر عروق دارای تنگی شدید باشد، احتمال بروز سکته قلبی زیاد است، ذکر این نکته مهم است: که تنگی های متوسط هم ممکن است ایجاد سکته قلبی کنند، وی افزود :فرایند سکته، با ایجاد التهاب درپلاک چربی رسوب کرده در عروق، اتفاق می افتد. در این فرایند پلاک چربی پاره می‌شود و با اضافه شدن سایر فاکتورها به این پلاک، لخته بزرگی ایجاد می گردد، که مسیر را به طور کامل می بندد و فرد دچار سکته قلبی میشود.

وی در ادامه، علل ایجاد پلاک چربی در عروق را شامل: آترواسکلروزیس (سفتی یا تصلب شرایین) و عوامل و فاکتورهای خطر دیگری مانند: دیابت، فشار خون بالا، چربی و کلسترول بالا، سیگار و دخانیات، عدم تحرک، سن بالای ۴۵ سال در آقایان و سن بالای ۵۵ سال در خانم ها (که حتی به تنهایی می تواند عاملی برای تنگی عروق محسوب شود)، عدم رعایت تغذیه سالم، اضطراب و استرس، خواب ناکافی، مشغله های فکری و...، دانست.

این متخصص قلب و عروق یادآور شد: در مسائل قلبی، تنها به دنبال علائم شدید و ناتوان کننده نیستیم و باید کوچکترین علائم به خصوص در افراد با فاکتور خطر (افراد دارای سابقه خانوادگی، چربی و فشار خون بالا، دیابت و....)، حتماً مورد بررسی و پیگیری قرار گیرند.

وی افزود: افراد همراه با شرح حال مثبت(وجود عوامل خطر و همچنین علایم بالینی)، برای بررسی عروق، نیاز به رویت مستقیم عروق دارند، که به این عمل آنژیوگرافی می گوییم. عمل آنژیوگرافی از عروق دست و یا عروق پا انجام می گیرد، در صورت وجود تنگی در عروق، با عمل آنژیوپلاستی و جایگذاری فنر (استنت) در رگ تنگ شده، آن را باز میکنیم. در این خصوص ترجیح استفاده از استنت دارویی است، که جنس خاصی دارد و بر اساس اندازه رگ، انتخاب و جایگذاری صورت می گیرد.

عبدالوهاب برادران، در پاسخ به این سوال که چکاپ قلبی چیست؟، گفت: منتظر ایجاد علائم قلبی نباشید، افراد به ظاهر سالم نیز باید برای اطمینان از سلامت قلب خود، تحت نظر پزشک، با انجام چکاپ( اندازه گیری فشار خون، آزمایش خون، تست ورزش، اکوکاردیوگرافی و..)، به بررسی سلامت قلب خود اقدام کنند.

خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی و مهارت متخصصین، بهترین کارهای آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در کشور، انجام میشود‌.

این استاد دانشگاه توصیه کرد: افرادی که دچار درد قفسه سینه می شوند، باید فوراً با اورژانس تماس بگیرند، از این افراد در منزل نوار قلب گرفته میشود و با روش تله مدیسن، نوار به مرکز قلب فرستاده میشود و توسط متخصصین قلب بررسی و در صورت مشاهده سکته در نوار قلب، سریعاً بیمار به بخش آنژیوگرافی نزدیکترین بیمارستان تعیین شده، رسانده می‌شود( طرح۲۴۷) و هرچه زودتر این رگ بسته، باز می شود تا خونرسانی برقرار شود،در این روش حجم عضله قلبی که از بین می‌رود، بسیار کمتر است و معجزه وار سلامت قلب به فرد بازگردانده میشود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، فشار خون بالاتر از ۱۳۰ روی ۸۰ را، فشار خون بالا دانست، که نیاز به اقداماتی دارد، که از تغییر سبک زندگی تا مصرف داروها متفاوت است. وی متذکر شد: فشار خون معمولآ هیچ علامتی ندارد و در نهایت ممکن است با ایجاد خونریزی در عروق قلبی و مغزی باعث بروز سکته شود.

کارشناس برنامه یادآوری کرد: هر دردی از ناف تا چانه، نیاز به بررسی قلبی دارد.

 

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف