اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 11 دی 1401

سوختگی حاد

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

2

سوختگی حاد

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما دکتر حمیدرضا علیزاده فوق تخصص جراحی ترمیمی و سوختگی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص برخورد اولیه با بیماران دچار سوختگی حاد به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که سوختگی حاد چیست؟، گفت: سوختگی حاد، شامل شرایط ساعت‌های اولیه سوختگی است، که بخصوص زمانی مطرح است، که بیمار هنوز وارد بیمارستان نشده است و عوارض هنوز بر روی عضو، ایجاد نشده باشد. تا یک هفته اول از زمان مواجهه با عوامل حرارتی را سوختگی حاد می نامند که بسیار برهه مهمی از نظر زمانی محسوب می‌شود، اگر سوختگی‌ها در این مدت، درست درمان نشوند، عوارض جبران‌ناپذیر جسمی بر جای خواهد گذاشت.

علیزاده گفت: یکی از نواحی رایج سوختگی، ناحیه آرنج ها و گردن است، که با عارضه ای به نام: انقباض ناحیه سوختگی، مواجه خواهیم شد، این عارضه بسیار دردناک است و نیاز به مراحل متعدد جراحی دارد. وی افزود: یکی از موثرترین درمان ها در پوست سوخته (نکروز شده)، برداشتن بافت نکروز (بافت مرده) می باشد، که بر روی آن، پیوند(graft) انجام می شود. graft: شامل انتقال پوست، بدون اعصاب و عروق است که به نواحی سوخته شده، زده میشود.(بافت مورد نیاز این عمل، معمولا از ناحیه ران ها صورت می پذیرد)

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، پوست را جزو مهمترین اعضای بدن دانست و گفت: سوختگی به ۴ درجه اصلی تقسیم بندی می شود:سوختگی درجه یک: سطحی ترین نوع سوختگی است، آفتاب سوختگی از رایج‌ترین نوع سوختگی های درجه یک محسوب میشود، که معمولاً با مصرف پماد های ضد آفتاب و ‌....، ترمیم می یابد.

در سوختگی درجه ۲: معمولاً با تاول های مواجه می‌شویم، که گاهی خونرسانی به عضو را به مخاطره می‌اندازد، مانند: تاول بر روی انگشتان دست، در این شرایط کشیدن مایع تاول در شرایط استریل توصیه می شود. سوختگی درجه ۲ به دو نوع A وB تقسیم بندی میشود.( در سوختگی نوع A، لایه درم درگیر نشده است، اما در سوختگی نوع B، لایه درم درگیر شده است)

وی یادآور شد: در سوختگی درجه ۳، درم آسیب دیده است، این افراد کاندید اتاق عمل هستند. گاهی تاندون ها و عضلات نیز، در این نوع سوختگی آسیب می بینند، که هر چه سریعتر نیاز به عمل می باشد، تا عملکرد عضو آسیب دیده را برگردانیم.

این استاد دانشگاه، سوختگی درجه ۴ را، آسیب دیدن بافت استخوان نامید، که در این صورت، انجام پاکسازی بافت تیره استخوان، ضرورت دارد. در این گونه سوختگی ها، گاهی به پیوند استخوان نیز نیاز است. (در پیوند و انتقال اینگونه سوختگی ها، پوست با کلیه لایه ها منتقل می شود) وی متذکر شد: بعد از انجام این عمل ها، موضع پیوند شده نیاز به مراقبت های اختصاصی دارد و باید به طور مداوم از نظر زنده بودن کنترل شود.(۴۸ ساعت اول پیوند، نیاز رسیدگی بسیار زیادی دارد)

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بخش عمده سوختگی‌های کودکان، حاصل بی‌مبالاتی اطرافیان است. وی تاکید کرد: سوختگی یک آسیب کشنده است و مهلک ترین تروما یا آسیب در افراد محسوب می شود، متاسفانه بیمارستان های سوختگی، روزانه با موارد مرگ و میر زیادی روبرو هستند. علیزاده بهترین توصیه در مورد سوختگی را، پیشگیری، آموزش و احتیاط دانست.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که در چه نوع سوختگی هایی، احتمال قطع عضو بالاتری وجود دارد؟، گفت: شایعترین قطع عضو ها در سوختگی های الکتریکی بخصوص با ولتاژ بالا اتفاق می افتد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که سوختگی چه زمانی تهدید کننده حیات فرد است؟، گفت: این پاسخ به قدرت بدنی افرد بستگی دارد: در افراد جوان، افرادی که از روحیه بالاتری بالاتری برخوردارند و همچنین در خانواده هایی که از آسیب دیدگان سوختگی بخوبی مراقبت میکنند، مقاومت بیشتری نسبت به سوختگی وجود دارد و احتمال بهبودی این افراد بیشتر است.

این فوق تخصص بیماری های ترمیمی و سوختگی گفت: در سوختگی الکتریکی ،ممکن است در ابتدا مفاصل حرکت داشته باشند ولی در اثر فشار قوی برق، اعصاب و عروق اصلی تخریب می شوند و ممکن است در طی ۴۸ ساعت اول بعد از سوختگی، با لخته شدن خون در عروق، مواجه شویم که باعث تخریب عضو میگردد. وی به اینگونه آسیب دیدگان تاکید کرد: پس از سوختگی الکتریکی، به فوریت به مراکز درمانی مراجعه کنند، تا طی عمل جراحی فوری، از تخریب عضو جلوگیری بعمل آید.

وی یادآور شد: سوختگی های شیمیایی بیشتر در محیط های کار اتفاق می‌افتد( صنایع مربوط به رنگ) و یا خانم هایی که در منزل از مواد شوینده اسیدی یا بازی استفاده می کنند، که ممکن است بخار حاصل از این مواد، با تخریب مجاری تنفسی فوقانی همراه باشد. در این موارد، فرد آسیب دیده، باید فوراً از محیط خارج شود، تا از تماس بیشتر با مواد سوزاننده جلوگیری شود و در صورت نیاز، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

علیزاده در پاسخ به این سوال، که آفتاب سوختگی، اگر به کرات اتفاق بیفتد، با ایجاد چه مشکلاتی در پوست همراه خواهد بود؟، گفت: تماس های زیاد با اشعه UV آفتاب، ممکن است بدخیمی هایی در پوست ایجاد کند و با تغییر رنگ خالهای آن ناحیه همراه باشد، یا ضایعاتی در پوست ایجاد شود، که این تغییرات بیشتر در کشاورزانی که در معرض شدید نور آفتاب قرار دارند، دیده می شود.

 

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف