اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 28 دی 1401

خشکی چشم

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

خشکی چشم

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما حامد قاسمی فوق تخصص بیماری های قرنیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص خشکی چشم به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که خشکی چشم چیست؟، گفت: خشکی چشم یک اصطلاح است، که شامل موارد زیادی می شود، اشک توسط غدد اشکی تولید می شود و از یک مجرا خارج می گردد، اشک مانند یک چشمه سطح چشم ها را می شوید و مواد زائد و اضافه را وارد بینی می کند، اگر تولید اشک کم شود و یا تبخیر آن زیاد گردد، هر دو عامل می تواند باعث خشک چشم شود. وی تاکید کرد: خشکی چشم به علت کاهش تولید اشک نیست و به افزایش تبخیر اشک نیز بستگی دارد، خشکی چشم بیماری نیست، بلکه بیماری‌های مختلفی باعث بروز آن می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خشکی چشم، نسبت به گذشته بیشتر دیده می‌شود که یکی از دلایل مهم آن، آلاینده های هوا است به طوری که در روزهای آلودگی هوا، مراجعین خشکی چشم به شکل چشمگیری افزایش می یابند.

وی افزود: علائم خشکی چشم، شامل: احساس سوزش در چشم ها، حساسیت به نور، قرمزی چشم ها، زود خسته شدن هنگام کار با کامپیوتر و صفحات دیجیتال و همچنین همراه با چسبندگی پلک ها، هنگام بیدار شدن صبح ها، از خواب می باشد.

این جراح چشم در پاسخ به این سوال که آیا خشکی چشم خطرناک است؟، گفت: خشکی چشم در بسیاری موارد بی خطر است و تنها آزار دائمی دارد، علیرغم ساده بنظر رسیدن آن، گاهی اوقات، بار روانی زیادی برای فرد ایجاد می کند. وی یادآور شد: انواعی از خشکی چشم که به دنبال بیماری های روماتیسمی ایجاد می شوند، حتی می‌توانند، باعث سوراخ شدگی قرنیه شوند. همچنین خشکی هایی که با خارش و مالش زیاد چشم توأم باشند، می‌توانند باعث ایجاد قوز قرنیه شوند، اینگونه خشکی‌ها حتما نیازمند درمان های طبی هستند. وی یادآورشد: تاری دید لحظه ای، از عوارض خشکی چشم است که در مواقع حساس، مانند: رانندگی، خطرساز خواهد بود

قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا خشکی چشم، طیف سنی خاصی دارد؟، گفت: خشکی چشم در خانمها و بخصوص در سن های بالا بیشتر دیده می شود، این بیماری بسیار شایع است، به‌طوری‌که سه چهارم بیماران مراجعه کننده به کلینیک های چشم پزشکی، از خشکی چشم رنج می برند. وی افزود: درمان، در افرادی که خشکی چشم ناشی از تبخیر زیاد چشم دارند،به راحتی امکان پذیر است.

فلوشیپ جراحی قرنیه گفت: زیر پلک بالا و پایین همه افراد، غددی وجود دارد که مانند سرچشمه جوشان چربی مایع، می باشد و روی اشک را می پوشاند و مانع تبخیر اشک می شود، این غدد به آرامی ترشح می شوند، اما با افزایش سن، ترشحات این غدد، غلیظ میشود و باعث التهاب، گل مژه، ریزش مژه و احساس شن ریزه و سنگ ریزه در چشم میشود، وی افزود: این علائم، راه درمان بسیار ساده ای دارد: در یک جفت کیسه پارچه ای ضخیم، مقداری برنج خشک خام میریزیم سپس بر روی شوفاژ، بخاری و یا داخل مایکروفر قرار میدهیم تا داغ شود، این دو کیسه برنج را به سطح چشم ها بچسبانید گرمای آن به غدد زیر پلک ها میرسد و باعث ذوب شدن چربی این غدد میشود، که به آرامی از پلک هاا خارج می شوند، سپس با کف شامپو بچه پلک ها را بشویید، این کار را روزی دو بار انجام دهید، پس از دو ماه تا ۷۵ درصد خشکی چشم افراد از بین میرود این کار به افزایش رشد مژه ها نیز کمک می کند

وی افزود: ۱۰ روز اول، پس از شستشوی چشم ها،علائم تشدید می شود اما پس از گذشت این مدت، علائم بهبود می یابد، این کار را تا دو ماه ادامه دهید و پس از آن، هر دو هفته یکبار توصیه به انجام این نوع شستشو می شود. مهم این است که این کار به ترتیب انجام شود: ۱-حرارت ۲-ماساژ ۳-شستشو ، ماساژ باید عمودی و به سمت پلک ها انجام شود، زیرا این غدد به صورت عمودی در پلک ها قرار گرفته اند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا تغذیه بر خشکی چشم اثر گذار است؟، گفت: تغذیه بر خشکی چشم بسیار تاثیر گذار است، ورودی آب بدن، به هر علت کم شود اشک چشم کمتر می شود و به دنبال آن خشکی چشم نیز افزایش میابد. تغذیه بر میزان التهاب لبه پلک نیز، اثرگذار است: مصرف غذاهای تند و فلفل دار، شکلات، کافئین و...، التهاب لبه پلک ها را افزایش میدهد، به صورت اختصاصی: مصرف کنجد، ارده و ماهی به شدت در بهبود خشکی چشم، مؤثر است.

قاسمی در پاسخ به این سوال، که آیا استفاده از قطره اشک مصنوعی برای همه افراد لازم است؟، گفت: اشک مصنوعی برای همه انواع خشکی ها مفید نمی باشد، بیشترین علت خشکی چشم کاهش میزان اشک نیست، بلکه افزایش میزان تبخیر اشک است، بنابراین برای افرادی که التهاب لبه پلک دارند، استفاده از اشک مصنوعی کاربردی ندارد، بلکه باید التهاب لبه پلک را درمان کرد.(گرمادهی به چشم ها به روش کیسه برنج خشک)

وی در پاسخ به این سوال که کدام نوع اشک مصنوعی خوب است؟، گفت: کیفیت اشک مصنوعی، به قیمت آن مربوط نمی شود بلکه باید ابتدا از ارزانترین نوع آن مصرف کرد و اگر مناسب بود تا آخر آن را ادامه داد. وی توصیه کرد: افرادی که با تناوب بیشتری از قطره اشک مصنوعی استفاده می کنند، حتماً از نوع بدون نگهدارنده و یا اشکهای مصنوعی یکبار مصرف استفاده کنند. وی یادآور شد: به اشک مصنوعی به عنوان دارو نگاه کنید و بدون تجویز پزشک مصرف نکنید.

این فوق تخصص بیمارستان فارابی گفت: وقتی مواد آرایشی با لبه پلک ها تماس پیدا می کنند، ورودی غدد پلک را مسدود میکنند، بنابراین مواد آرایشی داخل چشم، می توانند به چشم ها آسیب رسانند، وی به شستشوی با دقت بیشتر چشم ها، بعد از مصرف مواد آرایشی، توصیه کرد.

 

آخرین اخبار

تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست «بهداشت خواب» جلسه وبیناری مدیران شبکه سلامت سیما با شبکه «دکتر» روسیه ویروس HPV ماده مخدر گل زائران اربعین مراقب گرمای زیاد باشند اختلال پانیک مشکلات شیردهی در مادران عوامل آسیب زای جنین(تراتوژن ها) توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی با ارسال نامه‌ای به رئیس رسانه ملی صورت پذیرفت؛ ترشحات و عفونت های بانوان پوشش اخبار پیاده روی اربعین حسینی در شبکه سلامت سیما تغذیه و نوشیدنی های مناسب فصل تابستان راههای پیشگیری از گرمازدگی خود مراقبتی برای کم کردن نیاز به اهدای خون تراتوژن ها (عوامل مضر و آسیب رسان) در دوران بارداری و شیردهی سنگ کیسه صفرا بیماری هپاتیت تغذیه مادران شیرده هموفیلی در کودکان و حمایت از این بیماران برای صبحانه چه بخوریم؟ درد های لگنی در بانوان به امید دیدار داروهای ممنوعه در سفر به عراق چیست؟ ویژه های دهه محرم در شبکه سلامت دیدار مدیر شبکه سلامت با رئیس سازمان بهزیستی کشور لزوم توجه به غربالگری فرهنگی در حوزه ناشنوایان پرستار بتی

نظرات

مانده : (1000) حرف