اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 30 بهمن 1401

دردهای گردن

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

دردهای گردن

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه ضربان 25 بهمن شبکه سلامت سیما، رامین کردی متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص دردهای گردن به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه میزان شیوع کمردرد در کشور را هم اندازه متوسط جهانی و حدود ۱۵ درصد دانست و گفت: موارد جدید این بیماری به دلیل استفاده زیاد از موبایل و همچنین کاهش فعالیت جسمی رو با افزایش است.

استاد تمام دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که آیا گردن درد می تواند ارثی باشد؟ پاسخ مثبت داد و گفت: در بعضی از خانواده ها میزان گردن درد به به دلایلی از جمله: شکل مفاصل، آسیب پذیری دیسک و...، بیشتر دیده میشود. همچنین افزود آمار ابتلا به گردن درد در خانم ها بیشتر از مردان است.

کردی یادآور شد: در تحقیقات صورت گرفته به این نتیجه رسیده ایم که نه تنها گردن درد بلکه کمر درد نیز با افزایش وزن ارتباط مستقیمی دارد. با افزایش وزن و به دنبال آن افزایش قطر شکم، برای حفظ تعادل، پشت به عقب و گردن به جلو متمایل می‌شود که این تغییر شکل افزایش دردهای گردنی را به همراه خواهد داشت.

این استاد دانشگاه، ثابت نگه داشتن گردن در ساعات طولانی و در یک وضعیت خاص را از علل دیگر گردن درد دانست (دندانپزشکان) او به این گونه افراد توصیه کرد هر ۱۵ دقیقه یکبار گردن خود را در جهت های مختلف حرکت دهید، وی همچنین تاکید کرد: اگر انسان ها در محیط کار از حمایت اجتماعی برخوردار باشند و احساس رضایت کنند، ناخودآگاه درد کمتری را احساس میکند.

این متخصص پزشکی ورزشی یادآور شد: افرادی که درگیری شغلی استرس‌زا دارند بیشتر دچار گردن درد می شوند بنابراین کاهش میزان استرس محیطی در کاهش این گونه درد ها تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: گردن در حالت عادی وزنی حدود ۵ الی ۶ کیلوگرم را تحمل میکند اما وقتی که حدود ۱۵ درجه به جلو خم میشود این فشار به میزان قابل توجهی افزایش می یابد به طوری که اگر خم شدن گردن به ۶۰ درجه برسد، حدود ۳۰ الی ۶۰ کیلو گرم وزن بر روی گردن فشار وارد می کند.

کردی در پاسخ به این سوال که آیا سردرد می‌تواند حاصل مشکلات گردنی باشد؟ گفت: بعضی سردردها منشا گردنی دارند به طور مثال: وقتی عضلات گردنی سفت و یا گردن مبتلا به آرتروز شود باعث ایجاد سردرد در فرد می‌شود.

وی ادامه داد: گردن دردی به نام گردن درد پیامکی وجود دارد که به دنبال کار کردن زیاد با تلفن همراه ایجاد میشود، وی همچنین افراد را به محدود کردن استفاده از موبایل و همچنین به گرفتن مستقیم موبایل، جلوی چشم ها توصیه کرد.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران، دیسک ها را یکی از مهمترین اعضای بدن دانست که فاقد عروق خونی هستند و تغذیه آنها توسط عروق کوچک اطراف آن ها صورت می پذیرد، این عروق کوچک در مصرف کنندگان سیگار و قلیان بسته می‌شوند که باعث تبدیل شدن دیسک به آرتروز میشود.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا تنش ها می توانند باعث گردن درد شوند؟ گفت: بله، اضطراب و افسردگی احساس درد در فرد را تشدید می‌کند و حتی باعث احساس کردن بیشتر درد می شود، وی تاکید کرد: اگر حمایت اجتماعی از افراد افزایش یابد میزان گردن درد کمتر میشود.

کارشناس برنامه ادامه داد: افراد بعد از سن ۵۰ سالگی ممکن است با بیرون زدگی دیسک بدون علامت مواجه باشند که مشکلی محسوب نمی شود اما اگر این دیسک های بیرون زده بر ریشه های عصبی فشار وارد کنند، باعث ایجاد گزگز و مورمور در اندامها میشود که بسته به محل دیسک می تواند بر قدرت اندامهای تحتانی (تعادل در راه رفتن و حتی بی اختیاری ادرار و مدفوع) تاثیر بگذارد.

کردی در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مسکن ها در تخفیف اینگونه دردها تأثیرگذار است؟گفت: در مشکلات ستون فقرات باید درد را کاهش داد زیرا در این حالت فرد کلافه است و آرامش ندارد، در این موارد اگر به هر شکل بتوان درد را کاهش داد، خود نوعی درمان محسوب می شود.

وی ادامه داد: یکی از مسکن های مصرفی در این گونه دردها داروی مسکن ضد التهاب غیر استروئیدی است مانند: ژلوفن، بروفن و دیکلوفناک، مصرف این داروها با کاهش التهاب و ورم دیسک همراه است، بیشتر این دردها به علت ورم و مواد التهابی است که از دیسکها خارج می‌شود بنابراین خوردن این داروها، به میزانی که پزشک تجویز کرده است حتماً توصیه می شود.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا شکاندن قولنج گردن کار صحیحی است؟ گفت: قولنج گیری و مشت و مال از زمانهای قدیم کمک کننده بوده است، گاهی حرکت ناگهانی گردن باعث قفل شدن گردن می شود که با قولنج گیری صحیح باز می گردد، تنها یک استثنا وجود دارد، و آن زمانی است که دیسک گردن بیرون زده باشد که ممکن است: قولنج گیری با آسیب گردن همراه باشد، وی افزود: قولنج گیری در کاهش دردهای عضلات و مفاصل کمک کننده است.

آخرین اخبار

رئیس صدا و سیما تقویت و گسترش شبکه سلامت را در دستور کار قرار دهد ضرورت تقویت شبکه سلامت سیما رتبه هفتم شبکه سلامت از لحاظ تعداد مخاطب در میان ۱۸ شبکه پخش زنده اتاق عمل از شبکه سلامت سیما برای نخستین بار الزام استخدام ماماها در مراکز زایمانی با تصویب قانون جوانی جمعیت تمهیدات اورژانس استان تهران برای سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساخت و تجهیز ۴ هزار واحد بهداشتی طی دو سال اخیر در ایران پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ حوادث خانه تکانی پایان سال پیشگیری از حوادث و سوانح جاده‌ای ویژه برنامه های نوروز 1402 شبکه سلامت آسیب های چشمی در چهارشنبه آخر سال بیماری های کلیوی اگزمای دست و مواد شوینده بیماری دیابت مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها ارگونومی کار در منزل چگونه درست بنشینیم و درست بایستیم تغذیه و تاثیر آن بر سلامت باروری پنجره جمعیت روایتی نو از تحولات جمعیت در ایران پارکینسون مراقبت و بهداشت مو وز وز گوش خشکی و خارش پوست پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان سلامت مردان در سنین مختلف دردهای گردن کمردرد علل هورمونی موهای زائد انتخاب جنسیت نوزاد زردی در نوزادان روش های نوین جراحی مغز مزیت های خانواده دارای چند فرزند بخش خبری سازمان هلال احمر در شبکه سلامت سیما بخش خبری پلیس راهوردر شبکه سلامت سیما مزیت های خانواده دارای چند فرزند تیک در کودکان بیماری ام اس چاقی و باورهای نادرست تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان سرطان های شایع در کودکان جوشهای صورت انواع خال های پوستی سرطان پستان سرطان کلیه بیماری واریس خشکی چشم تاثیر آلودگی هوا بر سلامت فعالیت‌های ورزشی در هنگام آلودگی هوا پارگی مینیسک زانو

نظرات

مانده : (1000) حرف