اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 1 اسفند 1401

سلامت مردان در سنین مختلف

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

سلامت مردان در سنین مختلف

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه ضربان 30 بهمن شبکه سلامت سیما، محمدرضا نوروزی متخصص کلیه و مجاری ادرار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص سلامت مردان در سنین مختلف به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه با تاکید بر اینکه مردان در کلیه جوامع نسبت به حفظ سلامت خود بی توجه هستند و معمولاً علائم بیماری ها را جدی نمی گیرند، در دنیا و همچنین در کشور ما، هفته ای با عنوان هفته سلامت مردان جهت توجه بیشتر آنان به سلامت خود، نامگذاری شده است.

وی گفت: وقتی از هفته سلامت مردان صحبت میکنیم بیماریهای مشترک بانوان را نیز در نظر میگیریم مانند: بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی و...، که در هر دو جنس مشترک است، او از بعضی بیماریهای مختص مردان مانند: بیماریهای پروستات و بیماریهای دستگاه تناسلی آقایان نام برد.

محمدرضا نوروزی افزود: گاهی این بیماری ها قبل از تولد با ابزارهای پیشرفته آزمایشگاهی قابل تشخیص است و حتی در بعضی از نقاط دنیا با انجام جراحی های اختصاصی بر روی این جنین ها، با تولد نوزاد سالمی روبرو خواهیم بود.

وی ادامه داد: به طور مثال تشخیص اختلالات مثانه و کلیه جنین (مانند تنگی کلیه به حالب، عدم نزول بیضه، یا برگشت ادرار نوزاد)، قبل از تولد قابل تشخیص است تا به محض تولد، رسیدگی های فوری برای نوزاد انجام شود.

محمد رضا نوروزی در پاسخ به این سوال که چرا باید به بیماریهای اختصاصی مربوط به مردان توجه کرد؟ گفت: زیرا بعضی از این بیماری ها قابل پیشگیری هستند به طور مثال: در فرد مبتلا به فشار خون، ممکن است فرد به مرور زمان به نارسایی کلیه، دیالیز و حتی به پیوند کلیه نیازمند شود که در صورت رسیدگی به موقع از این ناتوانی ها جلوگیری میشود.

وی یادآور شد: در برخی از این بیماریها با تشخیص زودرس، درمان امکان پذیر خواهد بود بطور مثال: با دیدن لخته خون در ادرار، احتمال سرطان مثانه وجود دارد که در صورت تشخیص در مراحل اولیه، بیماری قابل درمان خواهد بود.

این متخصص اورولوژی ادامه داد: گرچه سرطان مثانه بیماری مشترک هر دو جنس است اما در مردان به علت بالا بودن مصرف دخانیات، آمار این بیماری بیشتر است (سرطان مثانه با طول مدت مصرف دخانیات و هم با تعداد دفعات مصرف ارتباط مستقیم دارد)

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که ابتلاء به سرطان مثانه با چه نشانه هایی همراه است؟ گفت: حضور خون بدون درد در ادرار (به خصوص دفع لخته در ادرار) و همچنین وجود تکرر و سوزش بدون علت مشخص، می تواند از نشانه های سرطان مثانه باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یادآور شد: مردان میانسال یا کهنسالی که زمینه مصرف دخانیات داشته باشند مستعد ابتلا به سرطان مثانه خواهند بود.

کارشناس برنامه از غده پروستات به عنوان یکی دیگر از اعضای بدن مردان نام برد و گفت: این غده در دوران جنینی رشد می یابد و در مسیر مجرای ادرار به اندازه غده ثابتی باقی می ماند. بخشی از مسیر مجرای ادرار از غده پروستات میگذرد، به همین دلیل وقتی که میگویند: پروستات مشکل پیدا کرده به این معنی است که ادرار مشکل کرده است.

نوروزی بزرگی پروستات را به دو دسته خوش خیم و بدخیم تقسیم بندی کرد: نوع خوش خیم باعث: تکرر ادرار، بند آمدن ادرار و همچنین اورژانس در ادرار (خیس کردن در صورت دیر رسیدن) می شود، البته سرما و استرس این حالت ها را نیز تشدید می کند. وی افزود: بزرگی پروستات گرچه پر سر و صدا و آزار دهنده است اما مشکل جدی ایجاد نمی کند.

وی همچنین یادآور شد: مسیر بزرگی پروستات یک روند فیزیولوژیکی است که با بالا رفتن سن افزایش میابد، این افزایش اندازه در صورتی که به درمان دارویی پاسخ ندهد، مجبور به جراحی و کاهش حجم پروستات خواهیم بود زیرا گاهی افزایش حجم به اندازه ای است که مسیر عبور ادرار را می بندد.

کارشناس برنامه افزود: بعضی از بیماریها نه علامت دارند و نه راه پیشگیری از ابتلا به آنها وجود دارد، یکی از این بیماری ها سرطان پروستات است، وی اشاره کرد: غده پروستات توانایی آن را دارد که در پوسته خود سرطانی شود.

وی به بانوان توصیه کرد: مواظب سلامت پدران، همسران و پسران خود باشید، زیرا مردان کمتر به سلامت خود توجه میکنند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که آزمایش تشخیص سرطان پستان چیست؟ گفت: برای تشخیص این بیماری آزمایش PSA انجام میشود.در کشور ما به مردان بالای ۵۰ سال که علامت ادراری پیدا میکنند، انجام این آزمایش توصیه میشود.

وی تاکید کرد: اگر در خانواده پدری، فردی مبتلا به سرطان پروستات باشد لازم است سن غربالگری به چهل سال کاهش پیدا کند، وی تاکید کرد: تفسیر جواب آزمایش PSA تنها توسط پزشک امکان پذیر است(بزرگی خوش خیم پروستات و عفونتها نیز می تواند PSA را بالا ببرد بنابراین تفسیر تنها توسط پزشک صورت می گیرد)

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: مردانی که از اختلال در توانایی جنسی شکایت دارند بهتر است تحت ویزیت متخصص قلب و معاینات مربوط به آن نیز قرار بگیرند، زیرا رگهای خونی اندام جنسی آقایان و رگهای قلبی آنها بسیار شبیه هم می باشد و ممکن است فرد در آینده نزدیک مبتلا به مشکلات قلبی شود.

 

آخرین اخبار

تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست «بهداشت خواب» جلسه وبیناری مدیران شبکه سلامت سیما با شبکه «دکتر» روسیه ویروس HPV ماده مخدر گل زائران اربعین مراقب گرمای زیاد باشند اختلال پانیک مشکلات شیردهی در مادران عوامل آسیب زای جنین(تراتوژن ها) توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی با ارسال نامه‌ای به رئیس رسانه ملی صورت پذیرفت؛ ترشحات و عفونت های بانوان پوشش اخبار پیاده روی اربعین حسینی در شبکه سلامت سیما تغذیه و نوشیدنی های مناسب فصل تابستان راههای پیشگیری از گرمازدگی خود مراقبتی برای کم کردن نیاز به اهدای خون تراتوژن ها (عوامل مضر و آسیب رسان) در دوران بارداری و شیردهی سنگ کیسه صفرا بیماری هپاتیت تغذیه مادران شیرده هموفیلی در کودکان و حمایت از این بیماران برای صبحانه چه بخوریم؟ درد های لگنی در بانوان به امید دیدار داروهای ممنوعه در سفر به عراق چیست؟ ویژه های دهه محرم در شبکه سلامت دیدار مدیر شبکه سلامت با رئیس سازمان بهزیستی کشور لزوم توجه به غربالگری فرهنگی در حوزه ناشنوایان پرستار بتی

نظرات

مانده : (1000) حرف