اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 4 مرداد 1402

هموفیلی در کودکان و حمایت از این بیماران

برنامه مادرکودک 3 مرداد

0

هموفیلی در کودکان و حمایت از این بیماران

در برنامه مادرکودک 3 مرداد شبکه سلامت سیما، غلامرضا باهوش، فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در خصوص هموفیلی به گفتگو پرداخت.

میهمان برنامه در پاسخ به این سؤال که: هموفیلی به چه معناست؟ گفت: جهت کنترل خونریزی پس از آسیب فیزیکی، بدن انسان فاکتور های کنترلی خاصی ترشح میکند ، که این فاکتور ها بعد از آسیب فیزیکی، فعال و به صورت پی در پی باعث ایجاد لخته های خونی میشوند. لخته های ایجاد شده از این فرایند، مانند سدی در محل آسیب، خونریزی را کنترل میکنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در مبتلایان به بیماری هموفیلی، یکی از این فاکتور ها و حتی در مواردی نادر، تعدادی از این فاکتور ها دچار کمبود هستند. این کمبود درجاتی دارد و فرد را مستعد خونریزی میکند، این خونریزی ها یا بطور خودبخود و یا به دنبال ضربه به اعضای بدن ایجاد میشود.

وی افزود: هموفیلی انواعی دارد و شایع ترین آن هموفیلی نوع A است که بر  روی فاکتور ۸ خون تاثیر منفی میگذارد، همچنین هموفیلی نوع B،  بر روی فاکتور ۹ خون اثرات منفی دارد، این فوق تخصص کودکان اشاره کرد: از هر ۵۰۰۰ نوزاد متولد شده، یک نفر مبتلا به هموفیلی نوع A و از هر ۳۰۰۰۰ نوزاد یک نفر مبتلا به نوع B میباشد. در ضمن فاکتور های دیگری هم وجود دارند که کمبود آنان کمتر شایع است.

غلامرضا باهوش در پاسخ به این سوال که  هموفیلی به چه علت ایجاد میشود؟، گفت: هموفیلی دو نوع ارثی و اکتسابی دارد که نوع ارثی شایع ترین نوع این بیماریست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد:  اگر تنها پدر بیمار مبتلا به هموفیلی باشد، فرزند پسر این خانواده قطعاً سالم خواهد بود. وی گفت: تشخیص این بیماری راحت است و از طریق آزمایش فاکتور های خون و بررسی ژنتیکی، انواع آن قابل تشخیص خواهد بود. هرچند اگر پسری مبتلا به هموفیلی باشد، قطعاً مادر وی به این بیماری مبتلا بوده است.

باهوش خاطر نشان کرد: در مواردی که مشکوک به هموفیلی هستند ولی هنوز ابتلای فرد به این بیماری مشخص نیست، معمولا آزمایش ژنتیکی انجام میشود، در عین حال میتوان هموفیلی را قبل از تولد با نمونه گیری از جنین بین هفته ۱۲ تا ۱۶ تشخیص داد.

وی ادامه داد: خوشبختانه فاکتور ها به صورت دارو برای بیماران هموفیلی تولید شده، و به دو صورت نوترکیب (ساخته شده درآزمایشگاه) و مشتق از پلاسما (از پلاسمای فرد سالم استخراج میشود) موجود است اما مسأله مهم این است که بیماران این دارو ها را به صورت منظم دریافت کنند.

این استاد دانشگاه افزود: اگرچه یک فرد بزرگسال با آگاهی از شرایط می‌تواند سبک زندگی خود را با هموفیلی سازگار سازد و فعالیت های روزانه و ورزش های مناسب و کم خطر را برای وضعیت خاص جسمانی خود انتخاب کند، اما محدود کردن یک کودک هموفیلی به صورت فیزیکی بسیار دشوار است و میتواند بر تکامل روحی روانی و جسمی کودک اثر منفی بگذارد، بنابرین باید شرایطی فراهم باشد تا فاکتورها به میزان کافی در اختیار این بیماران قرار داشته باشد تا بتوانند برنامه پیشگیری را به صورت مرتب و منظم اجرا کنند و با رسیدن به سنین بلوغ، سبک زندگی آگاهانه ای برای خود انتخاب کنند.

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

«تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها عوارض چشمی در بیماری دیابت تپش قلب مراقبت‌های بعد ازIVF تب در کودکان

نظرات

مانده : (1000) حرف