اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

شنبه 14 مرداد 1402

راههای پیشگیری از گرمازدگی

برنامه ضربان 11 مرداد

0

راههای پیشگیری از گرمازدگی

در برنامه ضربان 11 مرداد شبکه سلامت سیما، سعید مهر سروش، رئیس اداره آموزش و پژوهش اورژانس استان تهران در خصوص راههای پیشگیری از گرمازدگی به گفتگو پرداخت.

مهمان برنامه در ابتدا به تعریف پدیده گرمازدگی پرداخت و گفت: بیماری های ناشی از گرما به سه گروه تقسیم میشوند. دسته اول: گرفتگی عضلات (کرامپ عضلانی)، دوم: خستگی گرمایی و مورد آخر: گرما زدگی است. در گرمازدگی ابزار های بدن برای پایین نگه داشتن دما تاثیر کافی را ندارند و بدن نمی‌تواند به تنهایی دمای خود را پایین آورد.

وی هشدار داد: گرمازدگی یکی از اورژانس های پزشکی است و نیاز به رسیدگی فوری درمانی دارد . این بیماری در صورت درمان نشدن، میتواند اثرات جانبی طولانی مدت مانند: آسیب به قلب و مغز، و حتی مرگ فرد گرمازده را به دنبال داشته باشد.

مهر سروش افزود: گرما و رطوبت از عوامل تشدید کننده خطر گرمازدگی هستند. همچنین ورزش و فعالیت های فیزیکی شدید در گرما نیز، شخص را مستعد گرمازدگی می‌کند. سن نیز بر استعداد گرمازدگی فرد تاثیرگذار است و  افرادی که بالای ۵۵ سال و یا زیر ۵ سال سن دارند، فرایند های کنترلی برای تنظیم دمای بدن این گروههای سنی،ضعیف تر عمل میکند.

وی خاطر نشان کرد: بیماری های زمینه ای مانند: بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کلیوی و دیابت میتواند احتمال گرمازدگی را در این افراد بالا ببرد، همچنین مصرف دارو های کنترل کننده فشار خون، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکی نیز از عواملی است که شانس ابتلا به گرمازدگی را در فرد افزایش میدهد.

مهمان برنامه یادآور شد: اولین و مهم ترین اقدام برای درمان گرمازدگی، ترک محل و رفتن به مکانی خنک تر است و در مرحله بعد باید اقدام به خنک کردن بدن به وسیله مایعات خنک، به خصوص آب آشامیدنی کرد.

مهر سروش افزود: افراد برای پیشگیری از گرمازدگی، باید به چند نکته توجه کنند: اول از همه، قبل از حرکت به سمت مقصد، درجه گرما و رطوبت هوای آن منطقه را کنترل کنند. دوم: مطمئن شوند که به دمای بالای محیط عادت دارند. ممکن است بومیان یک منطقه گرم و مرطوب دچار گرمازدگی نشوند، اما یک مسافر که در مکانی معتدل زندگی کرده است، باید کم کم خود را به دمای هوای گرم منطقه وفق دهد تا دچار گرمازدگی نشود.

سوم: سعی کنند در معرض نور مستقیم خورشید نباشند و یا ساعات خنک تر روز را برای تردد انتخاب کنند، همچنین در صورت نیاز به تردد در ساعات گرم روز، لباس های گشاد و خنک بپوشند. همراه داشتن مایعات خنک نیز از الزامات فعالیت فیزیکی در گرماست.

وی اکیدا هشدار داد: هرگز کودکان را در اتومبیل پارک شده، تنها رها نکنید زیرا  در مدت ده دقیقه، دمای داخل این وسیله نقلیه  حدود ۱۱ درجه افزایش می یابد. (کودکان و نوزادان معمولاً البسه زیادی به تن داشته در محافظت از خود ناتوان هستند)

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست «بهداشت خواب» جلسه وبیناری مدیران شبکه سلامت سیما با شبکه «دکتر» روسیه ویروس HPV ماده مخدر گل زائران اربعین مراقب گرمای زیاد باشند اختلال پانیک مشکلات شیردهی در مادران عوامل آسیب زای جنین(تراتوژن ها) توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی با ارسال نامه‌ای به رئیس رسانه ملی صورت پذیرفت؛ ترشحات و عفونت های بانوان پوشش اخبار پیاده روی اربعین حسینی در شبکه سلامت سیما تغذیه و نوشیدنی های مناسب فصل تابستان راههای پیشگیری از گرمازدگی خود مراقبتی برای کم کردن نیاز به اهدای خون تراتوژن ها (عوامل مضر و آسیب رسان) در دوران بارداری و شیردهی سنگ کیسه صفرا بیماری هپاتیت تغذیه مادران شیرده هموفیلی در کودکان و حمایت از این بیماران برای صبحانه چه بخوریم؟ درد های لگنی در بانوان به امید دیدار داروهای ممنوعه در سفر به عراق چیست؟ ویژه های دهه محرم در شبکه سلامت دیدار مدیر شبکه سلامت با رئیس سازمان بهزیستی کشور لزوم توجه به غربالگری فرهنگی در حوزه ناشنوایان پرستار بتی

نظرات

مانده : (1000) حرف