اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 14 شهریور 1402

سینوزیت

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما 13 شهریور، محسن نراقی جراح و متخصص گوش حلق و بینی، فلوشیپ فوق تخصصی جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس، در خصوص بیماری سینوزیت به گفتگو پرداخت.

1

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که سینوس در کجای صورت قرار گرفته است؟، گفت: سینوس‌ها حفرات خالی هستند که در حالت عادی پر از هوا است و مشکل از زمانی ایجاد می‌شود که این حفرات با ترشحات پر شوند. سینوسها به طور طبیعی از راه مجراهای باریکی ترشحات را به داخل بینی می‌ریزند، اگر این مجاری توسط ترشحات بسته شوند راه خروج نخواهند داشت و با ایجاد محیطی مناسب برای رشد باکتری ها، التهاب سینوس (سینوزیت) ایجاد میشود.

وی ادامه داد: در یک فرد بزرگسال، تعداد ۱۰ عدد سینوس وجود دارد: دو سینوس فکی، دو سینوس پیشانی، یک جفت سینوس در قاعده جمجمه و ۴ عدد سینوس‌های قدامی و خلفی هستند که بین چشم‌ها قرار دارند، بنابراین افراد ممکن است با بسته شدن راه یک تا ده سینوس خود، دچار سینوزیت شوند که با شدت های متفاوت سینوزیت همراه خواهد بود.

این جراح گوش و حلق بینی افزود: متاسفانه کیفیت زندگی افراد مبتلا به سینوزیت دچار افت می‌شود، زیرا دائم با مجاری بسته و ترشحات عفونی مواجهند، همچنین تغییر صدای دائم این افراد نیز از علائم سینوزیت مزمن است.

نراقی در پاسخ به این سوال که چه زمانی بیماری سینوزیت مزمن میشود؟، گفت: اگر سینوزیت فردی از سه ماه بیشتر طول بکشد، تبدیل به سینوزیت مزمن شده است. این افراد قادر به تنفس از راه بینی نیستد و میزان کمتری اکسیژن در خون خود دارند، به همین دلیل، معمولاً دچار خواب آلودگی، کسالت و پرخاشگری هستند این حالات نه تنها در کیفیت زندگی خود شخص، بلکه در روابط بین فردی آنها نیز تاثیرگذار است.

این فلوشیپ فوق تخصصی جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس‌ها یادآور شد: چشم ها و مغز، دو همسایه مهم سینوس‌ها می‌باشند که در صورت ادامه عفونت در سینوس‌ها، به مرور استخوان بین سینوس و مغز و یا سینوس و چشم دچار خوردگی می‌شوند که خطرات جدی برای فرد به همراه خواهد داشت. وی همچنین افزود: در افراد مبتلا به سینوزیت مزمن و همچنین در افرادی که با درمان دارویی بهبود نمی یابند، انجام آندوسکوپی سینوس‌ها ضروری است.

میهمان برنامه سینوزیت مزمن را به دو دسته: با پولیپ و بدون پولیپ تقسیم بندی کرد( پولیپ بافت اضافه ای است که معمولاً با جراحی آندوسکوپی خارج می‌شود) محسن نراقی در پاسخ به این سوال: که چگونه می‌توان دلایل مختلف گرفتگی بینی را
تشخیص داد؟، گفت: این حالت به چند علت ایجاد می‌شود: وجود پولیپ در بینی، بزرگی شاخک‌های بینی و انحراف تیغه بینی از علل ایجاد کننده گرفتگی بینی محسوب میشوند  که برای تشخیص افتراقی این دلایل، انجام معاینه آندوسکوپی پیشنهاد میشود.

استاد دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که آیا پولیپ ها بعد از جراحی احتمال عود دارند؟، گفت: این احتمال وجود دارد و درمان‌های دارویی موضعی و کنترل مرتب بعد از عمل، برای جلوگیری از عود مجدد، ضروری است.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

«تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها عوارض چشمی در بیماری دیابت تپش قلب مراقبت‌های بعد ازIVF تب در کودکان

نظرات

مانده : (1000) حرف