اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 22 شهریور 1402

کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان

در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما 21 شهریور ماه مهیا سادات محمدی متخصص کودکان و نوزادان و عضو هیئت دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص انتخاب کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان به بحث و گفتگو پرداخت.

0

در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما 21 شهریور ماه مهیا سادات محمدی متخصص کودکان و نوزادان و عضو هیئت دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص انتخاب کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان به بحث و گفتگو پرداخت.

محمدی گفت: کودکان و دانش آموزانی که تحت تاثیر استفاده از کوله پشتی های  نامناسب با علائمی همچون سردرد ،گردن درد، درد شانه و یا حتی بروز میخچه در پا، به درمانگاه‌های اطفال مراجعه می‌کنند، پزشک پس از گرفتن شرح حال، متوجه استفاده نامناسب محصلین از این کوله پشتی ها میشود.

وی افزود: والدین با انتخاب کیف و کفش استاندارد برای فرزندانشان، هم از مشکلات گفته شده و هم از مشکلات آینده این افراد که معمولا با بروز مشکلات عضلانی اسکلتی که شامل: انواع کمر درد ها است، جلوگیری میکنند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که کیف و کفش مناسب دانش آموزان دارای چه خصوصیاتی است؟،گفت: کیف یا کولی مناسب باید سبک باشد و در عین حال توزین مناسب وزنی داشته باشد (کل وزن کیف و محتویات داخل آن باید ۱۰ الی ۲۰ درصد وزن بدن را داشته باشد) و اگر وزن آن بیش از ۲۰ وزن بدن باشد، باید یک سری از وسایل داخل کیف را به گونه‌ای در دست حمل کنند که بر سینه و ستون فقرات خود بچسبانند. وی افزود: بندهای کوله پشتی های شانه‌ای باید پهن و دارای حداقل ۵ سانتی‌متر ضخامت باشد که با وجود اسفنج داخل این بندها از فشار بر شانه‌ها جلوگیری شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: هرگز از کوله پشتی‌های دوبندی بر روی یک شانه استفاده نکنید و چیدمان داخل کولی را به گونه‌ای انجام دهید که وسایل سنگین‌تر در قسمت عقب و چسبیده به ستون فقرات و وسایل سبک‌تر را در مقابل آن قرار دهید، هرچه کوله پشتی بیشتر به ساختار ستون فقرات بچسبد، فرد فشار کمتری را متحمل می‌شود.

وی یادآور شد: توجه داشته باشید که در ظاهر کیف، حتماً از شبرنگ استفاده شده باشد تا در زمان نور کم (تاریکی صبح زود و یا نزدیک غروب) از آسیب‌ها و برخوردهای خودروهای سواری و وسایل نقلیه جلوگیری شود. نکته بعدی توجه به عرض و ارتفاع کوله پشتی است، عرض کوله پشتی نباید از عرض شانه دانش آموز بیشتر باشد و همچنین طول آن باید ۵ سانتی‌متر پایین‌تر از عرض شانه و کمی پایین تر از کمربند لگنی قرار داشته باشد.

محمدی ادامه داد: اگر موقع استفاده از کوله پشتی، شانه‌ها به سمت جلو و یا عقب انحراف پیدا کند و یا فرد با بالا گرفتن یک شانه، تحمل وزن کولی را امکان پذیر کرد، نشان دهنده آن است که یا کوله پشتی استاندارد نیست و یا محتویات داخل آن بیش از حد لازم است.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا کوله پشتی چرخدار در سنین دبستان انتخاب مناسبی است؟، گفت: استفاده از کوله پشتی‌های چرخدار برای کودکان دبستانی توصیه نمی‌شود، زیرا اینگونه کیف ها معمولا سنگین است و کودک در برخورد با موانع و پله‌های مدرسه، مجبور به بلند کردن آن می‌شود. مطالعات نشان داده است که، ۴۰ تا ۶۵ دانش آموزان در حین تحمل کوله پشتی، از عوارض آن رنج میبرند، به همین جهت در انتخاب کوله پشتی استاندارد برای کودکان خود، دقت لازم را بکار بگیرید.

محمدی در پاسخ به این سوال که در خرید کفش مناسب برای دانش آموزان چه نکاتی را باید مد نظر داشت؟، گفت: اندازه کفش را با سایز مناسب پای کودک طوری انتخاب کنید که بلندترین انگشت پا، تا نوک کفش یک سانتی‌متر فاصله داشته باشد. وی تاکید کرد: اگر کفش خیلی گشاد باشد، عضلات پا دچار انقباضی می‌شود که با درد پشت ساق پای فرد همراه خواهد بود، همچنین اگر کفش تنگ باشد، ممکن است پا دچار میخچه یا دردهای عضلانی شود.

کارشناس برنامه بهترین نوع کفش برای دانش آموزان را کفش کتانی استانداردی که دارای بند و یا چسب قابل تنظیم است، دانست و افزود: بهترین زمان برای خرید کفش، عصر ها است، زیرا در این هنگام پاها در بزرگترین سایز خود قرار دارند.

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست «بهداشت خواب» جلسه وبیناری مدیران شبکه سلامت سیما با شبکه «دکتر» روسیه ویروس HPV ماده مخدر گل زائران اربعین مراقب گرمای زیاد باشند اختلال پانیک مشکلات شیردهی در مادران عوامل آسیب زای جنین(تراتوژن ها) توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی با ارسال نامه‌ای به رئیس رسانه ملی صورت پذیرفت؛ ترشحات و عفونت های بانوان پوشش اخبار پیاده روی اربعین حسینی در شبکه سلامت سیما تغذیه و نوشیدنی های مناسب فصل تابستان راههای پیشگیری از گرمازدگی خود مراقبتی برای کم کردن نیاز به اهدای خون تراتوژن ها (عوامل مضر و آسیب رسان) در دوران بارداری و شیردهی سنگ کیسه صفرا بیماری هپاتیت تغذیه مادران شیرده هموفیلی در کودکان و حمایت از این بیماران برای صبحانه چه بخوریم؟ درد های لگنی در بانوان به امید دیدار داروهای ممنوعه در سفر به عراق چیست؟ ویژه های دهه محرم در شبکه سلامت دیدار مدیر شبکه سلامت با رئیس سازمان بهزیستی کشور لزوم توجه به غربالگری فرهنگی در حوزه ناشنوایان پرستار بتی

نظرات

مانده : (1000) حرف