اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 19 مهر 1402

حساسیت‌های فصلی

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما 17 مهر ماه سیاوش کورانی‌فر، فوق تخصص بیماری‌های تنفسی و ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص حساسیت‌های فصلی به گفتگو پرداخت.

0

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که حساسیت‌های فصلی چه تعریفی دارند؟، گفت: سیستم ایمنی بدن مواد خارجی را به عنوان عوامل غیر خودی تشخیص می‌دهد که به دنبال آن، واکنش‌های آبشاری ایجاد و منجر به بروز علائمی می‌شود، که واکنش ایمنی و آلژیک نام دارد

وی افزود: حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد جمعیت جهان در گروه‌های سنی مختلف، مبتلا به حساسیت های فصلی هستند بطور مثال: موادی که از طریق هوا وارد دستگاه تنفسی این افراد می‌شوند، باعث بروز واکنش‌هایی از قبیل: آبریزش بینی، احساس خارش داخل بینی و سقف دهان، قرمزی چشم‌ها، ورم پلک‌ها و حتی خستگی‌های مزمن می‌گردد. کورانی فر ادامه داد: تمام این علائم به سیستم ژنتیکی و سیستم ایمنی فرد بستگی دارد،به طور مثال: در یک فرد، واکنش‌ها ممکن است بسیار شدید باشد و حتی با انسداد مجاری تنفسی همراه گردد، اما این علائم در فرد دیگر،   تنها باعث خارش مختصر گلو شود، در این خصوص: پزشکی شخصی مبتنی بر شواهد، در آینده می‌تواند در درمان آلرژی ها، بسیار کمک کننده باشد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چه عواملی باعث تحریک سیستم ایمنی فرد میشود؟، گفت: ذرات ریزگردی که در محیط اطراف وجود دارند، مانند: گرده‌های گیاهی، حرکت حشراتی مانند: مایت ها در هنگام جارو برقی و یا حتی مصرف غذاهای خاص و ابتلا به عفونت‌های ویروسی، می‌تواند باعث تشدید سیستم ایمنی فرد شود.

کارشناس برنامه شایع‌ترین و اصلی‌ترین دلیل آبریزش بینی را بیماری رینیت آلژیک دانست، وی افزود: رینیت آلژیک به معنای التهاب داخل بینی است که همراه با لکه‌های قرمز همراه با شکنندگی در مخاط ، تورم بسیار زیاد پلک ها، کهیر، خارش پوستی و....، همراه است. وی همچنین از سرفه به عنوان شایع‌ترین علامت در حساسیت‌های فصلی نام برد، که به دنبال ریختن  ترشحات بینی به ناحیه حنجره ایجاد می‌شود و باعث ایجاد سرفه در فرد می‌گردد.

کورانی در پاسخ به این سوال که چه نوع بیماری‌هایی با آلرژی‌ها علائم مشترک دارند؟، گفت: علائمی مانند: سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه، قرمزی و التهاب چشم ها، در همه انواع رینیت آلژیک و بیماری‌های ویروسی، مشترک است. وی از یک سری علائم جدا کننده‌ این بیماری‌ها نام برد و گفت: در آلرژی‌های فصلی، دردهای شدید عضلانی و تب و لرز نداریم، (که مختص بیماریهای ویروسی است) و از خستگی مزمن به عنوان علامت شایع در بیماری رینیت آلرژی، نام برد.

این استاد دانشگاه، علائم مشخصه بیماری‌های ویروسی را همراه با بدن دردهای شدید (میالژی)، تب و لرز وحالت بیماری و از کار افتادگی، ذکر کرد و یادآور شد: علائم آنفولانزا به صورت حاد و حمله ای بروز می‌کند.

فوق تخصص بیماری‌های تنفسی و ریه در پاسخ به این سوال، که چه عواملی باعث تشدید آلرژی در فرد می‌شود، گفت: هرگونه عاملی که بتواند تحریک مخاطی ایجاد کند، مانند: مواجهه با هوای سرد، مصرف ترشی و غذاهای تند، واکنشهای حساسیتی بعد از مصرف بعضی از داروها و...، میتواند باعث تشدید بروز حساسیت ها در فرد شود. وی همچنین مواد شستشو دهنده مانند: وایتکس، جوهر نمک و انواع حشره کش‌ها را، به عنوان شایع‌ترین مواد شیمیایی آلرژن نام برد.

وی در پاسخ به این سوال، که آیا درمانی برای جلوگیری از بروز واکنش های آلرژیک، وجود دارد؟، گفت: تا زمان حضور علائم، استفاده از داروهای ضد حساسیت مانند: سیتریزین توصیه میشود. وی همچنین افزود: در موارد شدید آلرژی, مصرف کورتون‌های استنشاقی توصیه می‌شود، استفاده از کورتون‌ها نباید باعث نگرانی باشد، زیرا کم عارضه‌ترین نوع کورتونها، نوع استنشاقی آن است.

کورانی در رابطه با استفاده از داروهایی مانند: نفازولین و فنیل افرین که داروهای تنگ کننده عروق محسوب می‌شوند و باعث کاهش علائم  التهابی مخاط بینی می‌شوند, هشدار داد: استفاده از این داروها باعث بروز بیماری دیگری به نام رینیت وازو موتور می‌شود که به مراتب پر عارضه‌تر از رینیت آلرژیک می‌باشد و  افزود: مصرف این گونه داروها بیش از ۳ الی ۵ روز توصیه نمی‌شود.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

«کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات»

نظرات

مانده : (1000) حرف