اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 16 آبان 1402

آنفولانزا

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، در خصوص بیماری آنفولانزا به گفتگو پرداخت.

0

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که از اول پاییز کدام بیماری‌های ویروسی شیوع پیدا کرده است؟، گفت: شرایط از اول مهر ماه با شیوع بیماری کووید همراه بود و هرچه به سمت آبان ماه حرکت کردیم، موارد آنفولانزا نیز شایع شد. در حال حاضر ویروس آنفولانزا و کووید در حال رقابت با یکدیگرند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که تزریق واکسن آنفولانزا در چه ماهی از سال انجام می‌شود و تا چند ماه ایمنی بخش است؟ گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا شهریور و مهر ماه است، پس از تزریق واکسن نیز، دو هفته زمان لازم است تا ایمنی ایجاد شود. همچنین اصرار بر این است که قبل از شیوع این بیماری، واکسن تزریق شده باشد.

وی ادامه داد: مبتلایان به بیماری‌های خاص مانند: افرادی که تحت شیمی درمانی قرار دارند، سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند و به آنفولانزای شدیدتری مبتلا می‌شوند، او به این دسته از افراد توصیه کرد: قبل از انجام شیمی درمانی واکسن آنفولانزای خود را تزریق کنند.

آمیتیس رمضانی افزود: خوشبختانه تغییرات ویروس کرونا به نفع انسان بوده است، بطوری که در اسفند ماه سال گذشته با تغییر دیگر سویه های ویروس به اومیکرون، تغییرات زیادی در علائم بیماری، از جمله درگیری کمتر ریه ایجاد شد، که به دنبال آن با مرگ کمتری مواجه بودیم.

این متخصص عفونی ادامه داد: در حال حاضر دو سویه جدید کرونا، آریس و پیرولا در جهان شناسایی شده است که خوشبختانه با علایم شدیدی همراه نیست و مانند: کرونای امیکرون با عوارض خفیفی همراه است.

میهمان برنامه در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده اند، نسبت به سویه‌های جدید ایمنی دارند؟، گفت: با توجه به تغییراتی که در ساختمان ویروس کرونا در طی سال‌های اخیر انجام شده است، افراد چه با ایمنی حاصل از واکسن کرونای تزریق شده و چه با ایمنی حاصل از ابتلا به بیماری کرونا، نسبت به ویروسهای نوپدید کرونا، ایمنی نخواهند داشت.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان از ابتلای کودکان به کرونا جلوگیری کرد؟ و آیا مصرف ویتامین‌ها در جلوگیری از ابتلا به کرونا موثر است؟، گفت: بیماری‌های عفونی در فردی که کمبود ویتامین دی، روی و ویتامین سی دارد، باعث شدت یافتن بیماری می‌شود، بنابراین با تغذیه مناسب و تامین کلیه ویتامین‌های مورد نیاز بدن کودکان، می‌توان از ابتلای شدید به این بیماری، جلوگیری کرد.

وی توصیه کرد: به محض احساس بیماری و شروع علائم، در منزل بمانیم تا دیگران را، در معرض ابتلا به آنفولانزا و یا دیگر بیماری‌های ویروسی قرار ندهیم. او بهترین روش حمایتی در هنگام عطسه کردن را ،عطسه در داخل بازو دانست، زیرا در این حالت ویروس به اطراف پخش نمی‌شود، همچنین  در مکان‌های شلوغ که فضای بسته دارد، حتمآ ماسک بزنیم.


آمیتیس رمضانی افزود: با بروز علائم، تشخیص بیماری آنفولانزا از کووید و سرماخوردگی مشکل است، اما می‌توان گفت: بیماری آنفولانزا بسیار پر سر و صداتر از سرماخوردگی و کروناست. (در بیماری آنفولانزا کوفتگی بدن، سردرد و تب شدید دیده میشود)

این متخصص عفونی در پاسخ به این سوال که آیا تزریق واکسن آنفولانزا، ایمنی ۱۰۰ درصد ایجاد می‌کند؟، گفت: برای کلیه واکسن‌های ویروس‌های تنفسی، ایمنی ۱۰۰ نداریم، (ایمنی ۵۰ تا ۷۰ درصد است) به همین علت به افراد  پرخطر توصیه می‌شود: که واکسن آنفولانزا را تزریق کنند تا به نوع شدید بیماری مبتلا نشوند.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

نشست مشاور ریاست و رئیس شورای عالی ارتباطات و رسانه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سنگ های کلیه سوء هاضمه گوش درد تشکیل کمیته مشترک شبکه سلامت سیما و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تدابیر طب ایرانی در روزهای آلودگی هوا نشست هم اندیشی مدیران شبکه سلامت سیما و اعضای هیئت مدیره انجمن علمی پزشکان کودکان ایران تدارک ویژه شبکه سلامت در آستانه هفته بسیج بیماری‌های چشمی مرتبط با دیابت تقدیر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا از شبکه سلامت سیما روماتیسمی ستون فقرات آنفولانزا دوران سالمندی جراحی‌های چاقی کبد چرب تقدیر معاون پرستاری وزارت بهداشت از برنامه "کشیک سلامت" شبکه سلامت سیما اهمیت تغذیه سالم مشکلات پوستی اولین گفتگوی تلویزیونی رییس جدید سازمان نظام روانشناسی کشور؛ به میزبانی شبکه سلامت سیما صورت گرفت حساسیت‌های فصلی عمو پورنگ در شبکه سلامت سیما بیماری‌های سیستم عصبی جنین در دوران بارداری نارسایی قلبی فصل جدید برنامه " حال خوب " دستاوردی بزرگ برای شبکه سلامت و جامعه پرستاری کشور کبد چرب بهره مندی شبکه سلامت از ظرفیت انجمن های علمی؛ این بار انجمن روانپزشکی ایران معاینات دوره ای چشم تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست

نظرات

مانده : (1000) حرف