اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 5 آذر 1402

سوء هاضمه

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما حسین خدمت فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در خصوص سوء هاضمه به گفتگو پرداخت.

1

کارشناس برنامه با بیان این مطلب که سوء هاضمه شایع‌ترین بیماری گوارشی است، افزود: حداقل ۲۰ درصد مردم کل دنیا گرفتار این بیماری هستند. در بیماری سوء هاضمه، هضم غذا به خوبی انجام نمی‌شود، فرد با چند لقمه غذا سیر می‌شود و بعد از صرف غذا، سنگینی و پری در بالای شکم احساس میکند.


وی ادامه داد: در نوع دیگر سوءهاضمه، فرد در ناحیه بالای شکم، احساس درد، سوزش و نفخ دارد، همچنین تاکید کرد: اکثر علت‌های سوء هاضم ناشناخته است و علت‌های شناخته شده را شامل: زخم معده، رفلاکس، سرطان‌های گوارشی و مصرف بعضی از داروها (آنتی بیوتیک‌ها، مسکن‌ها، قرص آهن و مصرف کورتون‌ها و...،) دانست. وی گفت: ۷۶ درصد افرادی که سوء هاضمه دارند، هیچگونه علامتی ندارند و به نظر می‌رسد: مسائل روحی روانی و شخصیتی، نقش مهمی در ابتلا به این بیماری داشته باشد


میهمان برنامه در پاسخ به این سوال که آیا نفخ یکی از علائم اصلی سوء هاضمه است؟، گفت: خیر، نفخ یکی از علائم فرعی سوء هاضمه است و علامت اصلی آن شامل: احساس پری و سنگینی در معده و درد سوزش است، البته مصرف نوشابه‌های گازدار و سریع غذا خوردن همراه با بلع هوا، به  ایجاد نفخ در معده کمک می‌کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله یادآور شد: گرچه یبوست مادر بسیاری از بیماریهاست، اما بطور مستقیم در ایجاد سوء هاضمه نقشی ندارد. اگر علامت اصلی و شکایت بیمار ترش کردن و سوزش سر دل باشد، علت اصلی، برگشت اسید معده به مری (رفلاکس) است.

خدمت یادآور شد: در مناطقی که میزان آمار سرطان‌های گوارشی بالا است، افراد از سن پایین‌تری مورد غربالگری قرار می‌گیرند. وی افزود: سن و جغرافیای محل زندگی فرد می‌تواند، ارزش علایم هشدار را بیشتر کند، به طوری که اگر فردی با سن کم و مناطق پر خطر، علائم هشدار را داشته باشد باید سریعا پیگیری شود.

خدمت یادآور شد: اگر پس از مدت طولانی درمان و مصرف دارو در فرد، مشکلات گوارشی هنوز وجود داشته باشد، احتمالاً تشخیص، سوء هاضمه عصبی است که مربوط به اختلال ارتباطی بین مغز و دستگاه گوارش است، در این صورت بیمار باید حساسیت و وسواس‌های خود را کنار بگذارد و به پزشک خود اطمینان کند.

این فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: در افراد زیر ۴۵ سال، در ابتدا ۴ الی ۸ هفته درمان دارویی انجام میشود، در صورت عدم بهبود، نیاز به انجام آزمایشات تکمیلی و انجام آندوسکوپی خواهد بود.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش میشود.

آخرین اخبار

«تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها عوارض چشمی در بیماری دیابت تپش قلب مراقبت‌های بعد ازIVF تب در کودکان

نظرات

مانده : (1000) حرف