اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 15 آذر 1402

انواع جراحی های چاقی

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما دکتر امیر قاسم لویی، جراح عمومی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص انواع جراحی های چاقی به گفتگو پرداخت.

2

کارشناس برنامه با بیان این مطلب، که در سال‌های اخیر با توجه به تغییر سبک زندگی افراد، با بیماری چاقی مواجه هستیم، گفت: اگر دو عامل مهم میزان فعالیت بدنی و الگوی تغذیه‌ای در افراد به خوبی کنترل نشود، با بیماری چاقی روبرو خواهیم بود. وی افزود: متاسفانه فعالیت‌های فیزیکی گذشته جای خود را به بازی‌های رایانه‌ای داده است و به جای سبک زندگی سالم و مصرف غذاهای خانگی، بیشتر از غذاهای آماده و فست فودها که کالری، نمک و چربی ترانس بالا دارند، استفاده میشود، که ترکیب این دو عامل چیزی جز اضافه وزن و چاقی نخواهد بود.

وی افزود: در شهرهای بزرگ تقریباً ۶۰ درصد از افراد بالای ۲۰ سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند، که متاسفانه این میزان در کلانشهر تهران، به بیش از ۷۰ درصد می‌رسد. همچنین چاقی علاوه بر اختلالاتی که بر فیزیک و روان افراد می‌گذارد، سرمنشأ بسیاری از بیماری‌های دیگر مانند: دیابت، فشار خون، بیماری‌های انسدادی قلبی، آپنه تنفسی و....، می‌باشد،که خوشبختانه با کنترل چاقی می‌توان از رخداد این بیماری‌ها جلوگیری کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که به چه فردی چاق گفته میشود؟، گفت: شاخص توده بدنی یا BMI، نشان دهنده میزان چاقی افراد است، که از تقسیم وزن بر مجذور قد به دست می‌آید. اگر BMI کمتر از۱۸/۵ باشد،فرد را لاغر اگر بین ۲۴/۹-۱۸/۵ باشد، فرد دارای وزن نرمال و۲۹/۹-۲۵ دارای اضافه وزن است. وی افزود: در این مرحله به افراد توصیه می‌شود: که ورزش و رژیم غذایی را سرلوحه زندگی روزمره خود قرار دهند.

امیر قاسم لویی ادامه داد: به افرادی که BMI 
۳۴/۹-۳۰  دارند، چاقی درجه یک اطلاق میشود که به این افراد توصیه به رژیم غذایی و ورزش میشود.( در موارد خاص، به بیماران مبتلا به آرتروز و بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است توصیه و انجام جراحی چاقی شود) به افراد با شاخص توده بدنی۳۹/۹-۳۵، همراه با یک بیماری زمینه ای نیز، به انجام جراحی توصیه میشود. این دسته از افراد همراه با بیمارانی که BMI بالای ۴۰ دارند میتوانند با استفاده از پوشش بیمه‌ای از عمل جراحی  چاقی بهره‌مند شوند


کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که شایع‌ترین اعمال جراحی چاقی که امروزه از آن استفاده می‌شود کدامند؟، گفت: عمل جراحی اسلیو معده که محدود کننده است، اشتهای معده را کاهش می‌دهد و عمل بعدی، جراحی بای پس است، که در آن، هم حجم معده و هم جذب معده، کاهش میابد. وی تاکید کرد: بر حسب شرایط مختلف افراد، عمل جراحی مناسب توسط پزشک، پیشنهاد می‌شود.( برای پاسخ دادن به این سوال که عمل جراحی اسلیو یا بای پس، کدام یک، مناسب فرد می‌باشد؟، گفت:  باید به سبک تغذیه افراد توجه کرد، که آیا افراد حجیم‌خوار یا ریزه‌خوار هستند)


این استاد دانشگاه گفت: دومین عامل سابقه خانوادگی از جمله: بیماری‌ها سرطان‌های گوارشی و زخم‌های معده هستند که مناسب عمل بایپس نمی‌باشند زیرا با خارج کردن قسمتی از معده، مسیر آندوسکوپی از بین میرود که پس از جراحی، جهت بررسی دستگاه گوارش، راهی وجود نخواهد داشت. همچنین افزود: عامل بعدی وجود یا عدم وجود رفلاکس معده است، افرادی که سابقه رفلاکس دارند، شاید پس از عمل جراحی چاقی به تشدید بیماری رفلاکس مبتلا شوند، به همین جهت برای مبتلایان به رفلاکس معده، عمل اسلیو مناسب نخواهد بود.

میهمان برنامه در پاسخ به این سوال، که آیا احتمال خطر آمبولی بعد از انجام جراحی چاقی وجود دارد؟، گفت: با توجه به اینکه این افراد ( افراد چاق) فعالیت‌های فیزیکی حداقلی داشته‌اند و معمولاً اختلالات عروقی دارند، احتمال خطر آمبولی تا دو هفته پس از جراحی وجود دارد اما با تدابیر صورت گرفته: تجویز داروها و استفاده از جورابهای ضد انعقاد، تا حدی از خطر آمبولی جلوگیری میشود.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها

نظرات

مانده : (1000) حرف