کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که شایعترین روشهای جراحیهای چاقی کدامند؟ گفت : انواع روشهای: بای پس معده و اسلیو معده، شایعترین روشهای جراحی چاقی هستند که در حال حاضر انجام میشوند. وی افزود: این جراحیها تنها برای کسانی انجام میشود که کاندید عمل باشند: یعنیBMI بالای ۳۵ یا ۴۰ داشته باشند، یا در افرادی که BMI بالای ۳۰ دارند و در عین حال به بیماریهای مزمن غیرقابل درمان مبتلا می باشند، مانند: دیابت مقاوم به درمان، یا افرادی که با تغذیه صحیح و دارو پاسخ نمیگیرند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: امروزه چاقی معضل اصلی دنیاست و سردسته علل مرگ و میر های غیر ترومایی محسوب میشود. متاسفانه غیر از جراحیهای چاقی، روش های دیگری نیز مطرح شدهاند که با عوام فریبی و تبلیغات کاذب در این زمینه، افراد ساده انگار را به سوی خود جذب میکنند.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که چرا مردم به دنبال تبلیغات میگردند؟، گفت: متاسفانه اکثر افراد باور غلطی از چاقی خود دارند و مایلند بدون تحمل سختی، سریعا با روشهای غیر علمی، لاغر شوند. وی افزود: تمامی تبلیغات ماهوارهای و فضای مجازی در خصوص داروهای لاغری، مورد تایید ما نیستند و اکثر این داروها حاوی مواد مخدری هستند که خوردن آنها، اثرات جبران ناپذیری بر کبد و سلامت فرد میگذارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: هر چقدر سواد سلامت مردم بالاتر باشد، مطالبات درستتری از مسئولین خواهند داشت و کمتر فریب این تبلیغات را میخورند، خیلی اوقات با یک رژیم ساده و تغییر سبک زندگی، افراد میتوانند به نتیجه مطلوب دست یابند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا روش بوتاکس معده از نظر علمی مورد تایید است؟ گفت: این روش در حال حاضر یک روش تحقیقاتی است و در بهترین حالت خود ماندگاری ۶ ماهه دارد و حداکثر میتواند تا ماکزیمم، ۱۰ درصد وزن فرد را کاهش دهد.
در صورتی که در جراحی متابولیک انتظار میرود ۷۵ الی ۱۰۰ درصد وزن فرد کاهش یابد. وی متذکر شد: جراحیهای متابولیک ماندگارترین روشهای درمان چاقی محسوب میشوند.
میهمان برنامه در پاسخ به این سوال که نظر شما در خصوص تبلیغاتی که در فضای مجازی در رابطه با دستگاههای از بین برنده چربیهای بدن انجام میشود، چیست؟ گفت: این روشها قطعاً بر روی افراد چاق موثر نیستند و تنها میتواند در چاقی های موضعی مورد استفاده قرار گیرد.
وی در خصوص افرادی که جراحیهای چاقی انجام دادهاند، یادآور شد: جراحی چاقی درمانی است، که فرد را در مسیری قرار میدهد، که علاوه بر کاهش وزن، فرد را با کمبود ویتامین ها و مواد معدنی نیز روبرو میکند. وی تاکید کرد: مصرف مولتی ویتامین، مواد معدنی و پروتئینها، در این افراد الزامی است. به همین جهت این افراد را به مراجعات به موقع و انجام آزمایشات منظم ( که توسط تیم جراحی، شامل: متخصص تغذیه، طب ورزش، متخصص غدد و...، می باشد) توصیه کرد.
کرمانی در پاسخ به این سوال که آیا بازگشت وزن بعد از اعمال جراحی امکانپذیر است؟، گفت: ۱۰ درصد افراد ممکن است به درجاتی، برگشت وزن داشته باشند، به خصوص افرادی که از نظر ژنتیکی پاسخ اولیه خوبی به درمان نداشته اند. ژنتیک، در کنار تکنیک درست عمل و تغییر سبک زندگی فرد، در این افراد از اهمیت ویژهای برخوردار است. وی تاکید کرد: پیگیریهای بعد از عمل و مراجعات منظم سالهای طولانی در این افراد، الزامی است.
برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش میشود.