اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 24 دی 1402

تپش قلب

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما امیدوار رضایی متخصص مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص خونریزی‌های مغزی به گفتگو پرداخت.

0

وی با بیان این مطلب که تپش قلب احساس ناخوشایندی است که افراد را از ضربان قلب خود آگاه می‌کند، افزود: تپش قلب یک بیماری نیست و تنها یک علامت است که می‌تواند: یک ضربان قدرتمند قلب یا افزایش سرعت ضربان قلب و یا حتی وقفه ضربان قلب باشد.
سارا طاقی ادامه داد: تپش قلب می‌تواند به دنبال یک استرس ساده، کم خونی، پرکاری تیروئید، بیماری‌های ساختاری قلب و یا حتی در آریتمی های قلبی، خود را نشان دهد. به همین جهت هر فردی که دچار تپش قلب می‌شود باید مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت بیمارگونه بودن تپش، تحت درمان اختصاصی قرار گیرد

طاقی در پاسخ به این سوال که مهمترین علل تپش قلب چیست؟، گفت: بیشترین علت تپش قلب، مربوط به عوامل روحی و استرسی است، تپش قلب از علامت‌های شایع کم خونی نیز محسوب می‌شود. وی همچنین از پرکاری تیروئید، که هم سرعت ضربان قلب و هم قدرت آن را افزایش می‌دهد نام برد. پرکاری تیروئید، می‌تواند باعث بی‌نظمی ضربان قلب نیز گردد.
میهمان برنامه در پاسخ به این سوال که آیا بیماری‌های قلبی (آریتمی‌ها) نیز می‌تواند با تپش قلب خود را نشان دهد؟، گفت: بله، در فیبرلاسیون دهلیزی (که در داخل دهلیز چپ به جای ضربان نرمال قلب، حالت لرزش پیدا می‌شود)، فرد احساس تپش شدید قلب دارد. وی بیماری پرکاری تیروئید را یکی از دلایل فیبریلاسیون دهلیزی دانست و توصیه کرد: بیماران به دنبال فیبرلاسیون دهلیزی، مستعد عوارضی هستند که نیاز به توجه، بررسی و درمان های خاص دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درمان فیبریلاسیون دهلیزی را شامل ۴ جز دانست: اول کنترل ضربان قلب است که تصمیم گیری نوع درمان، توسط پزشک متخصص انجام می‌گیرد، مرحله بعد کنترل عوامل خطر از جمله دیابت، پرفشاری خون، چاقی، پرکاری تیروئید و نارسایی‌های قلبی است. عارضه مهم دیگر فیبریلاسیون دهلیزی، لخته شدن خون در داخل دهلیز و حرکت لخته به سمت مغز و بروز سکته مغزی است.
میهمان برنامه وقفه‌های قلبی که به خاطر ضربان‌های اضافه در دهلیز‌ها و بطن‌ها ایجاد می‌شود را، PVC نامید، که تعداد کم آنها در طی شبانه روز مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما اگر تعداد آن در شبانه روز زیاد شود ممکن است قلب را مستعد نارسایی کند. گاهی رعایت رژیم غذایی و مصرف کمتر چای و قهوه (کافئین) می‌تواند باعث مرتفع شدن این مشکل شود.
وی تاکید کرد: اگر تپش قلب همراه با تنگی نفس، درد قفسه سینه، سرگیجه، سیاهی رفتن چشم‌ها و غش کردن باشد، باید فوراً مورد بررسی قرار گیرد. همچنین گفت تپش قلب به صورت عادی درمان دارویی ندارد و تجویز دارو تنها به دنبال تشخیص و علت ایجاد کننده تبش قلب، تجویز می‌ گردد.

آخرین اخبار

«جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری

نظرات

مانده : (1000) حرف