اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 27 دی 1402

علائم دهانی بیماری‌ها

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما مورخ سمیرا بصیر شبستری متخصص بیماری‌های دهان و فک و صورت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص «علائم دهانی بیماری‌ها» به گفتگو پرداخت.

0

کارشناس برنامه با بیان این مطلب که حفره دهان وظایف مختلفی از جمله: تغذیه، تکلم و شروع هضم در مسیر لوله گوارشی را به عهده دارد، افزود: تنها زمانی که سلامت دهان افراد فراهم باشد و تغذیه مناسبی داشته باشند، ایمنی ارتقا می‌یابد و به راحتی میتوانند با بسیاری از بیماری‌ها مواجهه داشته باشند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد، بیماری‌های دهان، ریشه در بیماری‌های دیگری داشته باشد؟، گفت: بله سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است: سلامت دهان بخشی از سلامت کل بدن است، بطوری که می‌توان گفت: دهان آیینه سلامت بدن است. وی افزود: برخی بیماری‌های دهان، ارتباط دو سویه‌ای با بسیاری از بیماری‌های سیستمیک دارد. به عنوان مثال: بیماری‌های لثه، با سکته‌های قلبی، مغزی، زایمان‌های زودرس، سقط‌ها و مهمتر از همه با بیماری دیابت ارتباط دارد.

وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی باعث بروز علائم دهانی در افراد می‌شود؟، گفت: بیماری‌های دهان، حفره دهان از جمله: لثه و دندان‌ها را درگیر می‌کند، که عامل اصلی ایجاد آنها، پلاک‌های میکروبی است، که شامل: میکروب‌ها و عوامل و ترکیبات مخاط و دهان است. (مانند: بروز آفت و تبخال در دهان) وی افزود: افزایش حجم لثه‌ای، ارتباطی با بیماریهای خود لثه ندارد و تنها نشانی از مصرف داروهایی از جمله: داروهای ضد صرع و داروهای که بیماران پیوندی استفاده میکنند، را دارد. همچنین افزود: گاهی تغییر رنگ مخاط دهان و لثه ها (به شکل افزایش رنگدانه‌ها)، ناشی از مصرف بعضی از داروها از جمله: تتراسایکلین و کتوکونازول می‌باشد.

سمیرا بصیر شبیری ادامه داد: افرادی که پوست تیره‌تری دارند، مخاط‌های تیره‌تری نیز دارند. وی همچنین در خصوص آفت‌های دهانی گفت: آفت شایع‌ترین زخم عود کننده دهان است که علل ژنتیکی، کم خونی‌ها،  آلرژی‌های غذایی و حتی با وارد شدن ضربه به مخاط دهان، ایجاد و تشدید می‌شود. وی افزود: آفت‌ها دردناک، متعدد و عود کننده هستند و گاهی علت ناشناخته دارند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که تفاوت آفت دهان با زخم‌های سرطانی دهان چیست؟، گفت: آفت های دهانی، زخم های عود کننده و دردناکی هستند که فرد در تاریخچه بیماری خود ذکر میکند، اما زخم‌های به دنبال سرطان، زخم‌های پایداری هستند که عود ندارند و بیمار تاریخچه‌ای از زخم‌های دهان ابراز نمی‌کند، سرطان‌ها نیز معمولاً بدون درد هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: هر زمان تغییری در دهان اتفاق افتاد (اعم از تغییر رنگ، برجستگی، تاول، زخم، سفیدی یا قرمزی و هر آنچه که غیر طبیعی حس شود)، اگر بیش از دو هفته الی یک ماه ادامه پیدا کرد، حتماً نیاز به پیگیری و نمونه برداری دارد.

وی در خصوص بیماری لیکن پلان که با بروز ضایعات مخاطی در دهان همراه هست، گفت: لیکن پلان یک بیماری پوستی مخاطی مزمن است ،که تظاهرات اولیه آن در دهان اتفاق می‌افتد و به فاصله ۹ الی ۱۰ ماه ممکن است، پوست و سایر مخاطات را درگیر کند. وی درگیری‌های پوستی لیکن پلان و بروز ضایعات پوستی بنفش رنگ خارش‌دار در مخاط ساق پا، آرنج، کف سر و ...، را نیازمند درمان تیمی متخصصین دانست.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف