بهمنی با بیان این مطلب که حاملگی یک فرایند طبیعی است، که ممکن است در عدهای از مادران با تغییرات خلق و خو همراه باشد، افزود: این نوسانات موقتی و گذرا هستند و در اکثر موارد ( به جز در افرادی که بیماریهای زمینهای روانی دارند) با افزایش سن بارداری، بهبود مییابند.
این روانشناس ادامه داد: خلق، حالت پایداری از احساسات است، حالت حسی و هیجانی که افراد در طول زندگی، از خود بروز میدهند. اما احساسات ما، حالت موقعییتیتری دارند و ممکن است به دلایل بیرونی، بهتر و بدتر شوند. وی افزود: تغییرات احساسی افراد، در دامنه خلقی آنها اتفاق میافتد، بدین معنی که خلق حالت کلیتری دارد.
کارشناس برنامه با بیان این مطلب که در دوران بارداری به خصوص در اولین بارداری، مادر با تغییرات زیادی در جسم خود مواجه میشود، افزود: خوشبختانه افراد متناسب با افزایش سن بارداری، با این تغییرات سازگارتر میشود. تجربه قبلی افراد، به خصوص مواجهه با مادران باردار دیگر در خانواده، سن مادر در اولین بارداری و یا تحصیل در رشته های دانشگاهی که اطلاعات خوبی از این تغییرات دارند، ( گروههای پزشکی و پیراپزشکی) باعث بروز واکنشهای احساسی متعادلتری، نسبت به این تغییرات، میشود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: گاهی در حاملگیهای برنامهریزی نشده، ممکن است: این نوسانات خلقی به طور موقت توسط مادر باردار، ابراز و احساس شود، که با گفتگو با مادرانی که این گونه تجارب را پشت سر گذاشتهاند و یا حتی با مشاوره بهداشتی با ماما و یا پزشک متخصص زنان، با آرامش از این مرحله عبور کنند.
مبهمان برنامه در پاسخ به این سوال شایعترین دلایل نوسانات خلقی در دوران بارداری، کدامند؟، گفت: به خصوص در اولین بارداری: معمولاً نگرانیهای مربوط به سلامتی جسمی خود مادر، عدم آگاهی و ناآشنایی با تغییرات فیزیولوژیکی دوران بارداری، از جمله دلایل اینگونه نگرانیهاست. سؤالهایی مانند: آیا جنین من سالم است، آیا میتوانم در طی دوران بارداری فرزند سالمی به دنیا بیاورم، آیا بدن من محل رشد خوبی برای فرزندم میباشد را، از دیگر دلایل این نگرانیها برشمرد. خوشبختانه این نگرانیها طبیعی است و این افکار مزاحم، با کسب اطلاع و آگاهی از شرایط دوران بارداری، برطرف میشود.
بهمنی توصیه کرد: مادران هرگز برای کسب اطلاعات دوران بارداری به فضای مجازی مراجعه نکنند، زیرا اطلاعات ناقص و بعضاً اشتباه در این فضا، باعث اضطراب بیشتر مادر باردار میشود. در این خصوص منبع کسب اطلاع مادر بسیار مهم است، وی تجارب دیگر مادران در دوران بارداری و همچنین مشورت با پرسنل درمانی از جمله: ماماها و متخصصین زنان را، بهترین راه کسب اطلاعات صحیح مادران باردار دانست.
بهمنی به عنوان یک روانشناس، نگرانی را یک آسیب تلقی نکرد و گفت: نگرانی یک هدیه از طرف خداست، که فرد را نسبت به موقعیت خود آگاهتر کند و حتی تلاش او را برای انتخاب بهتر و کسب آگاهی بیشتر، هدایت و فعال کند. وی افزود: عبارت «من نگرانم»، یعنی من زندهام، آگاهم، و باید خود را با جنبههای جدید زندگی منطبق کنم.
وی همچنین از حالت «ویار در دوران بارداری» صحبت به میان آورد و در خصوص راه حلهای تغذیهای، دارویی و حتی روانشناختی آن، بخصوص ارتباط صمیمانه توآم با بیان احساسات بین زوجها، به بحث و گفتگو پرداخت.
برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح از شبکه سلامت سیما پخش میشود.