کارشناس برنامه گفت: آمبولیزیشن پروستات، تكنیكی ایمن و با كیفیت بسیار مناسب است که به عنوان روشی نوین در دنیا، در درمان بزرگی خوش خیم پروستات (BPH– benign prostatic hyperplasia) مورد استفاده قرار میگیرد.
این استاد دانشگاه گفت: بزرگی خوش خیم پروستات در بیش از نیمی از مردان بالای 60 سال مشاهده میگردد و دارای علائمی نظیر : تكرر ادرار، احتباس ادرار، نیاز فوری به دفع ادرار و كاهش جریان ادراری می باشد. وی افزود: در درمانهای نوین جراحی پروستات با انجام تکنیک آمبولیزاسیون، به کوچک شدن پروستات کمک میکنند.
وی در پاسخ به این سؤال که تكنیك انجام آمبولیزاسیون چیست؟، گفت: در این روش بدون استفاده از بیهوشی و تیغ جراحی، بافت پروستات حجیم شده، از طریق بستن شریان های اصلی آن، كوچك می شود. روش كار بدین گونه است، كه كاتتر نازكی از طریق شریان كشاله ران وارد گردش خون بیمار شده و پس از رسیدن این لوله به شریان تغذیه كننده پروستات، مواد آمبولیزان تزریق میشود که باعث مسدود شدن شریان و كاهش فلوی شریانی به پروستات و در نتیجه كوچك شدن پروستات می شود. پس از كوچك شدن پروستات و برداشته شدن اثر فشاری از روی آن، علائم بیماران به میزان قابل توجهی بهبود می یابد.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سؤال که بیماران كاندید آمبولیزاسیون پروستات چه كسانی هستند؟، گفت: بیماران ایده آل برای آمبولیزاسیون پروستات، بیماران مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند، كه با درمان های دارویی بهبود نیافته اند و یا به دلیل سن بالا و بیماری های قلبی عروقی، امكان جراحی برای آنها وجود ندارد. در عدهای از افراد نیز مصرف داروهای پروستات از جمله: تامسیلوسین، با بروز بعضی از ناتوانیها همراه است، که فرد را مستعد انتخاب این روش جراحی میکند.
این متخصص قلب و عروق، مزایای آمبولیزاسیون پروستات در مقایسه با سایر درمان ها را اینگونه دانست: نداشتن عوارض جانبی كه در درمانهای رایج طبی رویت می شوند، اجتناب از تروماهای فیزیكی ناشی از جراحی، عدم بستری شدن و بازگشت به فعالیت های عادی بعد از 24 ساعت، عدم نیاز به بیهوشی، كاهش میزان عوارض در مقایسه با سایر روشهای درمانی، مانند: كاهش میزان عارضه اختلال عملكرد جنسی بعد از انجام این پروسه و همچنین عدم وجود خونریزی كه به طور شایع در روش جراحی پروستات (TURP) دیده می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این روش جراحی تنها به چند ساعت زمان نیاز دارد که به صورت تیمی و همراه با رادیولوژیستها انجام میشود.
برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش میشود.