اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 29 بهمن 1402

انحراف ستون فقرات

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما رامین کردی متخصص پزشکی ورزشی، فلوشیپ اینترونشنال ستون فقرات و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص انحراف ستون فقرات به بحث و گفتگو پرداخت.

0

 

کارشناس برنامه بابیان این مطلب که در کمر همه افراد یک انحنای طبیعی وجود دارد که اگر از یک حدی بیشتر شود، به آن گودی کمر اطلاق می‌شود، افزود: بر طبق بررسی‌های انجام شده افرادی که گودی کمر بیشتری دارند، از نظر کمردرد با افرادی که گودی کمر کمتری دارند، درد یکسانی احساس میکنند.
وی ادامه داد: گودی کمر، ساختار بدنی‌ است که به ارث می‌رسد، دونده‌های حرفه‌ای و ژیمناستیک کارها ممکن است گودی کمری بیشتری داشته باشند، همچنین چاقی شکمی در آقایان و بارداری در خانم‌ها از علل دیگر افزایش گودی کمر محسوب می‌شود.
کارشناس برنامه افزود: افرادی که کمردرد دارند و گودی کمر نیز دارند، ممکن است فکر کنند: دردهای کمری به دلیل گودی کمر است، در صورتی که اینگونه نیست. وی انجام حرکات اصلاحی را برای کاهش گودی کمر پیشنهاد کرد. همچنین گفت: وقتی عضلات شکم قوی قوی باشد، بر کمتر شدن گودی کمر تاثیرگذار است. وی به افرادی که گودی کمر دارند و هیچگونه دردی ندارند، توصیه کرد: گودی کمر خود را در هنگام نشستن با یک بالش کوچک پر کنید، زیرا باعث اصلاح و صاف شدن کل ستون فقرات می‌شود.( گودی کمر جزو انحناهای طبیعی بدن است و با پر کردن آن ساختار طبیعی بدن حفظ می‌شود)

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که اسکولیوز چیست؟، گفت: اسکولیوز، کجی ستون فقرات است، که عمدتاً در سمت سینه‌ای اتفاق می‌افتد و به یک طرف انحراف می‌یابد. در این افراد معمولاً یک طرف شانه و یا یک طرف لگن پایین‌تر از طرف دیگر قرار می‌گیرد. وی افزود: اسکولیوز به دو صورت وراثتی و همچنین به دلیل بدنشستن و یا کوله پشتی انداختن بیشتر بر یک شانه، ایجاد میشود، این نوع اسکولیوز به راحتی با حرکات اصلاحی برطرف می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که اگر فردی دچار کج پشتی است، حتماً نیاز به عمل جراحی دارد؟، گفت: خیر، در افرادی که دچار اسکولیوز هستند، با عکس رادیولوژی میزان کج پشتی، اندازه‌گیری می‌شود. کجی کمتر از ۱۰ درجه طبیعی است، اگر از ۱۰ درجه بیشتر باشد اسکولیوز نام دارد. اگر درجه کجی بالای ۲۰ و به خصوص بالای ۳۰ درجه باشد نیاز به انجام ورزش‌های خاص و استفاده از کمربندهای طبی است. همچنین گفت: حدود ۱۰ درصد افراد مبتلا به اسکولیوز بالای ۵۰ درجه هستند که نیاز به جراحی دارند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که شایع‌ترین اسکولیوز از چه سنی شروع می‌شود؟، گفت: شایع‌ترین نوع اسکولیوز از ۱۱ سالگی شروع می‌شود و تا زمانی که بدن رشد می‌کند و قد بلند می‌شود (۱۷ الی ۱۸ سالگی) افزایش می‌یابد،خوشبختانه پس از بلوغ درجه اسکولیوز افزایش نخواهد داشت. همچنین گفت: معمولا کمربندهای طبی توصیه شده در کودکان و نوجوانان مورد طبع آنان نمی‌باشد و از بستن آن امتناع می‌کنند، وی به خانواده‌ها توصیه کرد: در این خصوص به فرزندان خود فشار نیاورند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اسکولیوز در دوران بزرگسالی نیز دیده می‌شود؟، گفت: این بیماری معمولاً در دوران نوجوانی ایجاد می‌شود و در صورتی که در این دوران متوجه نشده باشند، ممکن است در دوران میانسالی که عضلات ضعیف‌تر می‌شوند و مشکلات پوکی استخوان شروع میشود، متوجه این عارضه شوند. وی افزود: معمولا افراد مبتلا به اسکولیوز درد ندارند، اگر هم درد داشته باشند با حرکات اصلاحی بهبود می‌یابند.
رامین کردی در آخر افزود: در اسکولیوزهای شدید نیز، ممکن است با بروز دیسک و دردهای ارجاعی به اندام‌های تحتانی، (سیاتیک) فرد مجبور به مراجعه به پزشک شود.

آخرین اخبار

«کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات»

نظرات

مانده : (1000) حرف