اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 1 اسفند 1402

سوء هاضمه و میکروب

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما حسین خدمت فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در خصوص سوء هاضمه و میکروب معده به بحث و گفتگو پرداخت.

1

 

این استاد دانشگاه گفت: میکروب هلیکوباکترپیلوری که عموماً به نام اچ پیلوری شناخته می شود، به طور معمول در معده یافت می شود و تقریبا در نیمی از جمعیت جهان وجود دارد. اکثر افراد آلوده به هلیکوباکتر پیلوری هیچ علامتی ندارند و هرگز با مشکلی مواجه نمی شوند. با این حال این باکتری می تواند مواردی از مشکلات گوارشی از جمله: زخم گوارشی و در موارد بسیار نادر سرطان معده را به همراه داشته باشد.
حسین خدمت در پاسخ به این سوال که این میکروب از چه راههایی منتقل میشود؟، گفت:انتقال این میکروب (اچ پیلوری)، از انسان به انسان و احتمالا با مصرف آب یا غذای آلوده به مدفوع اتفاق می افتد. اچ پیلوری باعث تغییراتی در معده و بخش ابتدایی روده کوچک (اثنی عشر) می گردد. این باکتری با آلوده کردن بافت محافظی که معده را می پوشاند، باعث آزاد سازی توکسینها و آنزیمهایی می شود، که سیستم ایمنی فرد را به پاسخگویی وا میدارد. تمامی این فاکتورها ، باعث آسیب رساندن به سلولهای معده و اثنی عشر و بروز التهاب مزمن در آنها میشود، در نتیجه این تغییرات، فرد نسبت به ترشحات معده (اسید معده) آسیب پذیر می گردد.

وی در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان این میکروب را تشخیص داد؟، گفت:روش های مختلفی برای تشخیص هلیکوباکتر پیلوری وجود دارد: اول روش تست خون است، که آنتی بادی هایی را جست و جو میکنند که سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت اچ پیلوری تولید می کند. روش بعدی: تست تنفسی است، که به تست تنفسی اوره شهرت دارد. در واقع بدین صورت است که فرد یک نوشیدنی خاصی را می نوشد، که مواد داخل آن توسط باکتری اچ پیلوری شکسته می شود؛ محصولات حاصل از این تجزیه در تنفس فرد قابل ردیابی است. 
میهمان برنامه ادامه داد: تست مدفوع از دیگر روشهای تشخیصی هلیکوباکتر پیلوری است: در این تست به دنبال بقایای باکتری اچ پیلوری و پروتئین خاص این باکتری می گردند، که در صورت وجود، فرد آلوده به این میکروب است.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا تست مثبت نیاز به درمان دارد؟، گفت: افراد با سابقه بیماری زخم معده، زخم فعال معده یا زخم اثنی عشر مرتبط با عفونت هلیکوباکترپیلوری، باید تحت درمان قرار گیرند. درمان موفقیت آمیز هلیکوباکتر می تواند به بهبود زخم کمک کند، همچنین از بازگشت زخم جلوگیری کرده و خطر عوارض ناشی از زخم (مانند خونریزی) را کاهش می دهد. وی تاکید کرد: اگر درمان عفونت معده شروع شود تحت هیچ شرایطی نباید نیمه کاره بماند و باید درمان به طور کامل انجام شود. 
وی افزود: هیچ رژیم درمانی تک دارویی نمی تواند در درمان هلیکوباکترپیلوری موثر باشد. دارودرمانی معمولاً به صورت «چند دارویی» و به مدت 14 روز به طول میانجامد. 
اکثر رژیم های درمانی، شامل یک دارو از دسته مهارکننده های پمپ پروتونی نظیر امپرازول، پنتاپرازول و....، می باشد که با کاهش تولید اسید معده باعث می شود تا بافت آسیب دیده توسط هلیکوباکتر بهبود یابد. دو دارو از دسته آنتی بیوتیک ها نیز به طور کلی توصیه می شود. با این کار خطر شکست درمان و مقاومت آنتی بیوتیکی کاهش می یابد. 

آخرین اخبار

«تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت اثر انگشت برنامه ای متفاوت بیماری صدف حوادث چشمی اختلالات خلق و خو در بارداری « بهداشت خواب» آب سیاه تدوین سند رسانه ای ویژه معلولین در رسانه ملی علائم دهانی بیماری‌ها عوارض چشمی در بیماری دیابت تپش قلب مراقبت‌های بعد ازIVF تب در کودکان

نظرات

مانده : (1000) حرف