اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 7 دی 1399

گیاهان و ادویه جاتی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند

برخی گیاهان و ادویه‌ها حاوی ترکیباتی هستند که اثرات آنتی اکسیدانی قوی در برابر درد و التهاب دارند.

3

گیاهان و ادویه‌ها حاوی ترکیبات گیاهی فعال هستند که اثرات آنتی اکسیدانی قوی در برابر درد، التهاب و شرایط مزمن دارند. ترکیبات دارویی قدرتمندی مانند گینجرول (روغن اسانس زنجبیل)،  کوئرستین (فلاونولی است که در بیشتر میوه‌ها، سبزیجات، برگ‌ها و دانه‌ها یافت می‌شود) و آلیسین (ماده ای که از گیاه سیر به دست می‌آید) را می‌توان در مواد غذایی آشپزخانه مانند پیاز، سیر و زنجبیل یافت.

در اینجا ۱۰ گیاه دارویی و ادویه‌ای آورده شده است که  به عنوان دارویی برای بیماری‌ها در نظر گرفته می شود.

دارچین

دارچین طعم و رایحه متمایز خود را مدیون ماده شیمیایی طبیعی است که به عنوان سینامالدئید شناخته می‌شود. این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان برای تنظیم سطح گلوکز و بازیابی حساسیت به انسولین در افراد دیابتی عمل می‌کند. به علاوه، دارچین میزان لیپوپروتئین‌های کم چگالی یا کلسترول "بد" را کاهش می‌دهد.

مریم گلی

مریم گلی معمولاً به عنوان یک ماده افزودنی تازه به ماکارونی، املت و غذا‌های گوشتی استفاده می‌شود. این گیاه معطر می‌تواند در برابر شرایط شناختی تحلیل برنده مانند زوال عقل و بیماری آلزایمر محافظت کند. مریم گلی باعث گردش خون در مغز شده و منجر به بهبود عملکرد مغز مانند حافظه و تمرکز می‌شود.

نعناع فلفلی

نعناع فلفلی حاوی منتول، یک ترکیب فعال است که به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل می‌کند. به همین ترتیب، نعناع فلفلی معمولاً برای رفع گرفتگی بینی و گلودرد استفاده می‌شود. علاوه بر این، نعنا فلفلی دارای خواص ضد التهابی است که آن را به یک داروی طبیعی قوی برای واکنش‌های آلرژیک، آسم و بیماری‌های التهابی روده تبدیل می‌کند.

زردچوبه

زردچوبه یک ادویه دارویی معروف است که برای تسکین درد‌های مفصلی ناشی از آرتروز استفاده می‌شود. کورکومین، اصلی‌ترین ترکیب فعال در زردچوبه، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که می‌تواند از آسیب سلولی و بیماری‌های مزمن ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری کند. همچنین می‌تواند سطح گلوکز و فشار خون را کاهش دهد.

فلفل هندی

کپسایسین، ماده موثره موجود در فلفل تند، تقویت کننده اشتها و متابولیسم طبیعی است. علاوه بر این، کپسایسین دارای خواص ضد سرطانی است که می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را مهار کند.

زنجبیل

زنجبیل یک داروی محبوب برای بیماری‌های جزئی مانند سردرد، حالت تهوع و درد عضلات است. گینجرول، یک ماده فعال در زنجبیل، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که می‌تواند سفتی و درد‌های مفصلی ناشی از آرتروز را نیز از بین ببرد.

شنبلیله

گیاه شنبلیله حاوی پروتئین گیاهی ۴-هیدروکسی ایزولوسین است که می‌تواند حساسیت به انسولین را بازیابی کرده و سطح گلوکز را در افراد دیابتی بهبود بخشد. 

رزماری

رزمارینیک اسید، ترکیب اصلی فعال در رزماری، به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی برای درمان واکنش‌های آلرژیک و گرفتگی بینی عمل می‌کند. از رزماری می‌توان به لطف ترکیب فعال موسوم به اسید کارنوزیک برای بهبود بینایی و عملکرد‌های مغزی نیز استفاده کرد. وقتی به عنوان یک چای گیاهی مصرف می‌شود، می‌تواند باعث بهبود خلق و خو، کاهش استرس و از بین بردن اضطراب شود.

سیر

سبزیجات پیازدار مانند سیر، حاوی ترکیبات غنی از گوگرد هستند که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتری هستند. به طور خاص، ترکیبی که به عنوان آلیسین شناخته می‌شود به عنوان یک ماده ضد باکتری قوی در برابر عفونت‌های ناشی از باکتری عمل می‌کند. سیر می‌تواند سیستم ایمنی بدن را در برابر عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا تقویت کند.

بسیاری از گیاهان و ادویه‌ها دارای خواص دارویی هستند که می‌توانند از عفونت و بیماری محافظت کنند. یک رژیم غذایی متعادل که شامل گیاهان مختلف تقویت کننده سیستم ایمنی است، می‌تواند به طور قابل توجهی در سلامتی نقش داشته باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آخرین اخبار

«درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات» ویژه برنامه انتخاباتی «سپیدِ قانون» از شبکه سلامت

نظرات

مانده : (1000) حرف