اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

شنبه 11 بهمن 1399

اسیدهای چرب ضروری برای بدن کدامند؟

متخصصان تغذیه با تاکید بر مضرات چربی های ترانس برای بدن، معتقدند : چربی های اشباع نشده مانند اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ برای بدن بسیار مفید هستند و از بروز بسیاری از بیماری ها هم جلوگیری می کند.

0

اسید چرب ترانس در واقع جز چربی‌های اشباع نشده است که البته به صورت طبیعی و غیر طبیعی یافت می‌شود، اسید چرب غیر اشباع دو نوع دارد و در صنعت اسیدهای چرب غیر اشباع را به فرم جامد تبدیل می‌کنند یعنی روغن‌هایی را که مایع هستند به جامد تبدیل می‌کنند که قابلیت نگهداری و حرارت بیشتری را داشته باشد.

دکتر شهاب اولیایی متخصص تغذیه با اشاره به اینکه از روغن‌های چرب ترانس در شیرینی پزی و تولید مارگارین‌ها، کره‌های گیاهی، غذاهای فست فود، سیب زمینی سرخ کرده استفاده می‌شود ، گفت: مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که حاوی این نوع اسید چرب هستند تا حد امکان بپرهیزیم.
 
این متخصص در خصوص اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ اظهار کرد: این نوع از اسیدهای چرب در دسته اسیدهای چرب غیراشباع قرار دارند که مصرف آنها می‌تواند از بروز مشکلات قلبی و چربی خون جلوگیری کنند بنابراین استفاده از آنها را متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند گفتنی است این نوع از اسیدهای چرب به دلیل اینکه منبع دریافت آنها منابع غذایی هستند و بدن قادر به توانایی ساخت آنها نیست اسید چرب ضروری گفته می‌شود.

دکتر اولیایی گفت: به طور کلی از هریک از این اسیدهای چرب اشباع نشده باید به میزان کافی دریافت کنیم اما نوع رژیم غذایی ما به شکلی است که بیشتر اسیدهای چرب امگا ۶ را دریافت می‌کنیم و امگا ۳ کمتر دریافت می‌شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به منابع غذایی سرشار از این اسیدهای چرب اظهار داشت: ماهی سالمون و ساردین جز منابعی هستند که حاوی مقدار زیادی از اسید چرب امگا ۳ هستند، بذر کتان و روغن آن و گردو جز منابع خوب امگا ۳ هستند که اگر دقت کنید می‌بینید که این مواد در سبد غذایی ما کمتر یافت می‌شوند بنابراین امگا ۳ هم کم مصرف می‌شود.

 

اسیدهای چرب امگا ۶ در روغن سویا، روغن ذرت و آفتابگردان وجود دارد که در برنامه غذایی ما بسیار وجود دارد گفتنی است؛ اسیدهای چرب امگا ۹ نیز که باعث کاهش کلسترول بد می‌شود و خواص ضد التهابی دارد در روغن زیتون، روغن کانولا و روغن بادام وجود دارد همه این اسیدهای چرب سالم هستند اما برنامه غذایی ما به شکلی است که بیشتر امگا ۶ مصرف می‌کنیم و همین عدم تعادل می‌تواند منجر به اختلال و بروز بیماری شود و باید از منابع اسیدهای چرب امگا ۳ و ۹ نیز استفاده کنیم.
افراد باید همه روغن‌ها را به طور متنوع و به شکل چرخشی استفاده نمایند روغن ذرت، روغن آفتابگردان و زیتون و کانولا به شکل متناسب البته نسبت به عدم مصرف و یا محدودیت روغن‌های جامد و حیوانی نیز باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.

به گفته متخصصان ؛ تغییراتی که در این نوع از روغن‌های مایع در اثر این فرایند اتفاق می‌افتد و با توجه به تغییر نوع فرم شیمیایی سبب بروز مشکلاتی می‌شود و از حالت چربی‌های مفید تبدیل به مضر می‌شوند البته مقداری از اسیدهای چرب ترانس در محصولات حیوانی پرچرب مثل گوشت، شیر و فراورده‌های لبنی پرچرب هم وجود دارد.


از جمله مضرات چربی ترانس برای بدن افزایش کلسترول خون یا همان LDL و کاهش کلسترول خوب خون یا همان HDL است همچنین سبب فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته‌های مغزی و خطر ابتلاء به ناباروری، دیابت نوع دو، سنگ کیسه صفرا، و برخی از سرطان‌های مرتبط می‌شود.
 
شکل اسیدهای چرب ترانس فقط به این صورت نیست و گاهی اوقات افزایش دما و زمان سرخ کردن نیز می‌تواند میزان اسیدهای چرب ترانس را بالا ببرد و همینطور رادیکال‌های آزاد بنابراین این را باید در نظر داشت که سرخ کردن غذاها در مدت زمان طولانی می‌تواند مضر باشد.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما

 

آخرین اخبار

سریال جذاب کره‌ای "لبخند خورشید" از شبکه سلامت " طب در قاب" از شبکه سلامت قدردانی ۷۰ پزشک از برنامه مادر کودک در رسانه ملی گرامیداشت روز پزشک در شبکه سلامت ویژه برنامه های شبکه سلامت برای اربعین حسینی " ایرانِ جان؛ این بار از ایلام " شبکه سلامت سیما؛ به مناسبت "هفته سلامت" تقدیم می کند. 《 اطلاعیه 》 نشست صمیمی مدیران شبکه سلامت سیما و مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت (اصلاح عادات غذایی کودکان) «کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت

نظرات

مانده : (1000) حرف