عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی از نتایج رضایتبخش «پلاسما درمانی» روی حدود 200 بیمار مبتلا به کرونا در مشهد خبر داد.
دکتر «محسن صدیق شمسی» این را به «ایرنا» گفته و خبرداده که حدود 70 درصد درمان به وسیله پلاسما درمانی روی بیمارا کرونایی، موثر بوده و این بیماران درمان شده، حالا صحیح و سالم کنار خانوادههایشان هستند.
به گفته او این طرح، در بازه زمانی ماههای فروردین تا خرداد امسال بر روی ۳۲ بیمار بدحال کووید ۱۹ اجرا و نتایج درمانی آن با وضعیت همین تعداد فرد مبتلا به ویروس کرونا که پلاسمادرمانی نشدهاند مقایسه شد.
نتیجه را هم از زبان دکتر صدیق شمسی بخوانید: « این اقدام علمی درمانی نشان داد که «پلاسمادرمانی» بطور چشمگیری بر بهبود وضعیت جسمی بیماران بدحالی که هنوز به مرحله نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی یا «ونتیلاتور» نرسیدهاند مؤثر است.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد این را هم گفته است که بر اساس نتایج به دست آمده، تاکنون در بیماران ویزیت شده، استفاده از پلاسما برای حدود ۲۰۰ بیمار تجویز شده است و دو سوم بیماران کووید ۱۹ که تحت درمان با پلاسما در مشهد قرار گرفتهاند با بهبودی وضعیت سلامتشان، از بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای مشهد خارج شده و سلامت کامل خود را بازیافتهاند.دکتر صدیق شمسی گفته است که پلاسما درمانی همراه با سایر داروهای ضدویروسی و التهابی کمککننده در مسیر بهبود بیماران بوده است.
این روش، حالا در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد و به عنوان یکی از درمانهای استفاده شده برای بیماران کرونایی بستری با درگیری متوسط و شدید استفاده میشود.
پلاسما درمانی، روشی است که در آن، از تزریق پلاسمای بیماران بهبودیافته از کرونا به بیماران کرونایی استفاده میشود و نتایج قابل توجه و امیدوارکنندهای هم داشته است.
جالب و البته قابل تامل است اگر بدانید طبق آخرین آمار اعلام شده مسئولان سازمان انتقال خون ایران، فقط دو درصد از بهبودیافتگان کرونا در ایرانف پلاسمای خود را اهدا کرده اند. فرتاک نیوز