علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در برنامه نگاه یک با اشاره به اینکه از پیک موج چهارم کرونا عبور کردیم، اظهار کرد: هرمزگان، قلعه گنج در استان سیستان و بلوچستان و سلماس در استان آذربایجان غربی در وضع قرمز کرونا قرار دارند.
او ادامه داد: از مردم برای رعایت شیوه نامههای بهداشتی تشکر میکنم که در ایام ماه رمضان، شبهای قدر و نماز عید فطر همراهی کردند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه همکاران ما در تمام مراسم یاد شده حضور داشتند و گزارش عینی برای ما ارسال کردند، گفت: مراسم در شب قدر و عید فطر با نظم خاصی و در فضای باز برگزار شد و فقط در مناطق زرد و آبی یا تعداد محدودیت در محیط سر بسته مراسم برگزار شد.
خیز چهارم کرونا تمام نشده است
به گفته رئیسی نمیتوانیم بگوییم که خیز چهارم کرونا تمام شده است زیرا بازوی بالا رونده بسیار بلند بود، الان در شاخه نزولی خیز چهارم قرار داریم.
او بیان کرد: یکی از عوامل خطر براب ما تعطیلات عید فطر و سفرهای این ایام بود اما امسال مردم رعایت کردند و سفرها نسبت به سال گذشته ١۶ درصد کاهش داشته است، علاوه بر آن در استان های جنوبی و شرقی کشور با گرم شدن هوا و روشن کولر گردش هوا بدون تهویه موجب بیماری خواهد بود ضمن اینکه شروع فصل انتخابات در کنار اینکه یک فرصت محسوب می شود می تواند خطر آفرین هم باشد.
رئیسی به موضوع ویروس جهش یافته هندی هم اشاره کرد و گفت: این ویروس استانهای شرقی و جنوبی را تهدید میکند و حتی در انگلیس سوش غالب ویروس کرونای هندی است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: واکسیناسیون به تنهایی در یک پاندمی ضمانت منع انتشار ویروس را نمی کند و لازم است سایر شیوه نامهها را هم رعایت کنیم.
مهم ترین کار در مدیریت کرونا تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا بود
او با بیان اینکه برای مدیریت پاندمی فقط یک دستگاه به تنهایی مسئول نیست، گفت: مهم ترین کار در مدیریت کرونا تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا بود همچنین در کنار آن قرارگاهی تشکیل شد.
رئیسی اظهار کرد: در این ایام کرونا بسیاری از افراد حتی یکسال می شود که پدر و مادر خود را ندیدند اما در مقابل درصدی از جامعه تخلف کردند به گونه ای که از ابتدای کرونا تاکنون ٨ میلیون جریمه اعمال شده است و علاوه بر آن ۵١ هزار نفر نقض قرنطینه کردند البته در کنار آن ۴/۵ میلیون مورد داشتیم که قصد ورود به مناطق ممنوعه داشتند اما با همکاری پلیس به مبدا برگشتند، فردی داشتیم که صد بار نقض قرنطینه کرده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره علت برقراری طرح ترافیک با توجه به شرایط کرونا اظهار کرد: برداشتن و وضع طرح ترافیک چندین بار بررسی شد اما با توجه به لغو طرح ترافیک شرایط شهرها تاثیر چندانی بر وضعیت بیماری ندارد. وضعیت مترو مناسب نیست و باید به ناوگان آن قطار اضافه شود.
او ادامه داد: عددهایی مانند نقض قرنطینه ۵۰ بار و ۱۰۰ بار برای یک نفر ثبت شده است و هفته گذشته تصمیم گیری بر این شد تا با افراد پروتکل شکن برخورد شود و متخلفان جریمه شوند، به ویژه افرادی که نقض پروتکل کردند.
در مرحله ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری رعایت پروتکلها خوب بود
رئیسی درباره رعایت شیوه نامه های بهداشتی در ایام انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در مرحله ثبت نام، ایام تبلیغات و روز انتخابات رعایت شیوه نامه ها اهمیت دارد، گفت: در مرحله ثبت نام شرایط رعایت شیوه نامه ها نسبتا خوب انجام شد.
رئیسی درباره امتحانات دانش آموزان بیان کرد: درباره حضوری یا غیرحضوری آزمون ها نظر تخصصی نیاز بود که آموزش و پرورش نظر تخصصی خود را داد و تخصص در حیطه وزارت بهداشت نیست، نهمی ها برای تعیین رشته و دوازدهمی ها به دلیل کنکور نیاز به آزمون استاندارد دارند ضمن آنکه بسترهای مجازی چندان مطمئن نبودند.
چرا آزمون کارشناسی ارشد به تعویق افتاد؟
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به اینکه چرا آزمون کارشناسی ارشد به تعویق افتاد اما در دیپلم این کار انجام نشد، افزود: آموزش و پرورشی ها معتقد بودند که تعداد مدارس در سطح یک منطقه نسبت به تعداد دانشگاه ها بسیار بیشتر است ضمن آنکه تغییر در زمان برگزاری امتحانات تغییر در زمان کنکور و به تبع آن آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه ها را به دنبال خواهد داشت
او ادامه داد: تلقی این نباشد که وزارت بهداشت اصرار بر آزمون حضوری داشته است ضمن آنکه پسر خود من هم دوازدهم است و امسال امتحان حضوری دارد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برخی از آزمون ها چندین بار به تعویق افتاد اما برای امتحانات پایان سال مقرر شد تا آزمون به موقع انجام شود.
رئیسی با اشاره به اینکه گام اول واکسیناسیون فاز دوم در حال انجام است و گروه دوم این فاز بیماران زمینه ای هستند
آغاز واکسیناسیون عشایر بالای ۵٠ سال از نیمه تیرماه
او بیان کرد: از نیمه تیرماه به بعد جمعیت عشایر بالای ۵٠ سال را با احتساب تمام گروه های سنی واکسینه خواهیم کرد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه امروز ١۶۴ هزار واکسن تزریق و رکورد واکسیناسیون شکست، اظهار کرد: واکسیناسیون را تا قبل از اتمام سال ١۴٠٠ به پايان می رسانیم البته در دنیا میزان تولید واکسن کمتر از تقاضاست و ٨۴ درصد واکسن های دنیا را ۴ کشور زدند.
تزریق یک میلیون دوز واکسن در آینده نزدیک
به گفته رئیسی برای واکسیناسیون در کشور مراکز تجمیعی داریم و برنامه داریم در روز ۵٠٠ هزار تا یک میلیون دوز واکسیناسیون به شرط تامین واکسن انجام شود.
او درباره فاصله میان دور اول و دوم گفت: دوز دوم یه عنوان دوز بوستر برای تامین آنتی بادی است و اگر کسی دوز دوم را نزند برایش مشکلی پیش نمی آید اما سطح ایمنی کمتر است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر گم شدن واکسن کرونا اظهار کرد: واکسن ها دو دوزی هستند و زمانی که یک میلیون واکسن وارد می شود برای ۵٠٠ هزار نفر است و ما ٣ میلیون و ١٠٠ هزار واکسن وارد کردیم.
رئیسی اضافه کرد: از سه میلیون واکسن ٢ میلیون و ٢٠٠ هزار نفر واکسن تزریق شده است پس چطور میتواند واکسن گم شده باشد ضمن آنکه هر واکسن بعد از ورود کد دریافت می کند.
مسئولان کشور واکسن فایزر نزده اند
او در پاسخ به این پرسش که مسئولان کشور واکسن فایزر زده اند؟ تصریح کرد: مسئولان کشور هنوز واکسن نزده اند ضمن آنکه این واکسن را با دمای منفی ٨٠ درجه سانتیگراد چطور وارد کشور کرده اند و حتی اگر وارد شده باشد زنجیره سرمایی آن تامین نشده است بنابراین ارزشی ندارد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسن فایزر هم ممکن است واکسن خوبی باشد اما آنچنان هم آش دهان سوزی نیست چون در آمریکا تولید می شود، این برندسازی برای واکسنها اصلا خوب نیست.
هنوز واکسن کرونا نزده ام
رئيسی با اشاره به اینکه بنده هنوز واکسن نزده ام، گفت: به واکسن هایی که در ناصر خسرو حتی با مبالغ بالا به فروش می رسد مردم اعتماد نکنند، ٢٠٠ میلیون دور واکسن تقلبی در دنیا وجود دارد.
به گفته او گروه سالمندان تا آخر خرداد واکسینه می شوند، تاکید کرد: سایر افراد هم کمی صبوری داشته باشند تا واکسیناسیون برای آنها انجام شود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان