اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 30 فروردین 1400

شیوه جدید پذیرش بیماران در مراکز درمانی

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا وضعیت فعلی بیماری در کشور را فوق بحرانی خواند و با اعلام پر بودن تخت‌های بیمارستانی به دلیل مراجعات بالای بیماران، شیوه جدید پذیرش بیماران را تشریح کرد.

0

قای دکتر مسعود مردانی با اشاره به روند رو به افزایش بیماری کرونا در کشور، گفت: این روند کاملا مشهود است و متأسفانه مرگ و میر‌ها هم بر اساس پیش‌بینی‌های قبلی ما در حال افزایش است.
 
وی با تأکید بر پر بودن تخت‌های بیمارستانی، بیان کرد: از این رو مراکز مراقبت‌های حاد تنفسی و مراکز سرپایی درمان کرونا در مجتمع‌های بیمارستانی ایجاد شده است که بیمار مبتلا به کرونا به دلیل پر بودن تخت‌های بستری به آنجا مراجعه کرده و دارو‌های حیاتی همچون رمدسیویر به بیمار تزریق می‌شود و بیمار را به خانه می‌فرستند؛ چون دیگر بیمارستان‌ها جایی برای پذیرش بیمار ندارند.
 
آقای دکتر مردانی گفت: این مراکز در بیمارستان‌های تهران ایجاد شده و بر اساس بخشنامه، بیمارستا‌های شهرستان‌ها هم می‌توانند این کار را انجام دهند. در این شیوه تمام دارو‌های درجه یک با دفترچه بیمه و قیمت مناسب به بیمار ارائه می‌شود تا دارو را از بازار آزاد تهیه نکنند؛ چون ممکن است سلامت این دارو‌ها در بازار آزاد زیر سوال باشد. اکنون دیگر وقت انتخاب بیمارستان و دکتر خاص نیست، انتخاب شاید امکان پذیر نباشد و باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: کلیه افرادی که نیاز به درمان بستری دارند، ولی جایی برای بستری شدن آن‌ها وجود ندارد در این مراکز پذیرش و بستری می‌شوند، آزمایش یا عکس‌های لازم از او گرفته می‌شود و در صورت نیاز درمان‌های بیمارستانی را برایشان انجام می‌دهیم. اگر در منزل امکانات اکسیژن و تزریق وجود داشته باشد مابقی دارو‌ها را در خانه به او می‌دهیم و اگر این امکان وجود نداشته باشد می‌تواند روز بعد مجددا به مرکز درمانی مراجعه کرده و دارو دریافت کرده و برود. با این کار حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در روز که نیاز به بستری دارند را به شکل سرپایی مدیریت می‌کنیم. تخت‌های بیمارستانی کاملا پر هستند و اگر مثلا فرزند خود من بیمار شود جایی برای او نیست.
 
وی افزود: عمدتا، چون مراکز درمانی پذیرای بیماران بستری نیستند مطمئنا بیماران کرونایی که به ما مراجعه می‌کنند پیشرفته‌تر از قبل هستند. الان عمدتا بیمارانی را می‌بینم که در خانه درمان کردند و به بیمارستان نیامدند؛ به شکلی که در برخی حتی بیش از ۵۰ درصد از سطح ریه درگیر شده است. این افراد همان‌هایی هستند که در ICU یا بخش معمولی بستری می‌کردیم و، چون جایی برای بستری نبوده مراجعه نداشتند و به این شکل باید درمان شوند.
 
آقای دکتر مردانی در پاسخ به اینکه ادامه روند درمان در منزل و بستری نشدن در بیمارستان چه تأثیری بر روند درمان بیماران خواهد داشت؟ گفت: مسلما شرایط ایده‌آلِ بیمارستان در منزل وجود ندارد، ولی وضعیت فعلی ما باید با زمان جنگ مقایسه شود. الان وضعیت بیماری در کشور بحرانی و حتی فوق بحرانی است. از طرفی ما تجربه نقاهتگاه‌های کرونا را هم داریم، اما مردم از این نقاهتگاه‌ها استقبالی نکردند. رفتن به منزل برای بیمارانی که علائم کمی دارند خوب است، اما مشکل بعدی ما این است که این افراد در خانه سایر افراد را هم بیمار می‌کنند. الان یک بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی می‌تواند ۷ نفر دیگر را در آن واحد بیمار کند.
 
وی درباره شرایط بیماری در روز‌های آتی، تصریح کرد: مطمئنا تعداد مرگ و میر از رقم فعلی بالاتر خواهد رفت و اگر تعطیلات پیش رو جدی گرفته نشود مطمئنا روند افزایشی بیماری در کشور ادامه خواهد یافت تا خود اپیدمی فروکش کرده یا خداوند کمک‌مان کند.
 
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه اکنون در حال مشاهده تاثیر سفر‌های نوروزی بر افزایش بار بیماری در کشور هستیم، گفت: متاسفانه بر اساس اعلام وزارت بهداشت میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی حدود ۵۸ درصد است. زدن ماسک به تنهایی کفایت نمی‌کند و حفظ فاصله اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است. الان با اینکه اعلام شده باید دورکاری ادارات برقرار باشد، ببینید در بانک‌ها، اداره دارایی، دادگستری و... چه خبر است. اکنون بهترین کار تعطیلی چنین مراکزی است.

منبع : حبرگزاری صدا و سیما

آخرین اخبار

«کهیر و اگزما» «درد گردن و شانه» «بیماریهای خونریزی دهنده در کودکان» «ورزش و سلامت قلب» «لک‌های صورت در دوران بارداری» «جراحی چاقی» نشست مدیر شبکه سلامت سیما و نمایندگان سازمان ها و نهاد های مرتبط با سلامت روان در آستانه هفته سلامت روان «تدابیر فصل پاییز از نگاه طب ایرانی» «جراحی چاقی» انواع سکته‌های مغزی بزرگداشت روز پزشک در شبکه سلامت «افسردگی در کودکان» «تب دنگی و پشه آئدس» «تبلیغات و واقعیت‌ها در دندانپزشکی» نگاهی به تاریخ شفاهی سازمان پزشکی قانونی در «اثر انگشت» «نقش تغذیه در مدیریت اعتیاد» استفاده از عینک های آفتابی استفاده از دهانشویه‌ها برنامه نامزدهای ریاست‌جمهوری در حوزه سلامت از قاب شبکه سلامت سیمای انتخابات و مناظره های تلویزیونی نشست مسئولین فدراسیون ورزش های ناشنوایان با قائم مقام و مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سیما «صرع در سالمندان» نشست مدیر شبکه سلامت و سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت . «عوامل موثر در ایجاد آرتروز زانو» «اثر انگشت» خیرین حوزه سلامت در قاب شبکه سلامت سیما «تازه‌های دندانپزشکی» پیام رئیس رسانه ملی در پی شهادت رئیس جمهور و همراهانش «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت» سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری آغاز پخش فصل دوم برنامه «پا به ماه» از شبکه سلامت سیما «ورزش و روزه داری» پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ «آداب سحر و افطار از دیدگاه طب سنتی ایرانی» زخم معده و روش‌های پیشگیری از آن پوکی استخوان و شکستگی استخوان لگن کم خونی در دوران بارداری پیشگیری و کنترل آسم شدید و مقاوم به درمان تکامل مغز در کودکان نشست مدیر شبکه سلامت سیما و معاون پرستاری وزارت بهداشت سوء هاضمه و میکروب «جام‌جم» از برنامه روی آنتن شبکه سلامت گزارش می‌دهد انحراف ستون فقرات «مضرات خود درمانی در بیماری‌های گوارشی» یبوست و راه‌های پیشگیری از آن تغذیه با شیر مادر «سیروز کبدی» «ترشحات پشت حلق» حضور تیم فوتسال شبکه سلامت سیما در جام مدافعان سلامت استان تهران «درمان‌های جایگزین جراحی پروستات»

نظرات

مانده : (1000) حرف